Tarta de mere si vanilie

de susu in Dulciuri, 18 Mai 2010 | 2511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • - 250 g faina
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 140 g zahar ( eu am pus cam 120 g )
  • - un ou
  • - 140 g unt
  • - putina sare
  • Pt. crema:
  • - 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • - 400 ml sampanie sau vin alb
  • - 400 ml lapte
  • - zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de mere si vanilie:

Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min.


1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara; Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie la aceeasi temperature, le-am amestecat, si am avut 800 ml lichid, la doua plicuri de budinca. O tava de tarta, de 26 , se unge si se imbraca cu foaia de aluat, inclusiv marginile.Se lipesc bine marginile sa nu cada la copt. Se baga aluatul pentru 15 min la cuptor.


Se scoate, se presara cu pesmet ( eu am facut pesmet din cateva piscoturi, se poate si din biscuiti ), se pun merele calite, crema de vanilie, si se baga la cuptor pentru aprox.45 min.



Se orneaza dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

silvi0ara 1

18.05.2010, 21:35

Ce bunatate.

Bunica 1

18.05.2010, 21:40

Waw, ce frumoasa e !

Rocsi 1

18.05.2010, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere