Tarta de Santiago

de RuxyRux in Prajituri, 26 Apr 2014 | 3312 vizualizari

 

O tarta simpla, rustica, delicioasa cu originea in Santiago de Compostela, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi crestini, ce vin an de an sa se roage si sa se inchine cu evlavie la moastele Sfantului Iacob. Se pare ca legendele circula in mai multe variante astfel ca va las un link sa va documentati :) Varianta aceasta de reteta mi s-a parut cea mai simpla si mai delicioasa din cate variante circula pe net ...asa ca va invit si pe voi sa o probati :), asta daca nu cumva ati facut-o deja la fata locului :) caci este o prajitura traditionala care se serveste de regula in mai toate localurile din zona.

http://stiri.tvr.ro/el-camino-un-mileniu-de-pelerinaj-la-santiago-de-compostela_33093.html

 

INGREDIENTE

  • 275 gr migdale crude
  • 125 gr zahar pudra
  • 6 oua mari
  • extract de vanilie( sau zahar pudra, esenta)
  • 4 picaturi esenta de migdale( puneti daca va place, eu pentru ca nu o suport, am inlocuit-o cu vanilie)
  • coaja de la o portocala mare fin razuita
  • coaja de la o lamaie mare fin razuita
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de Santiago:

Tarta se prepara foarte foarte usor:


Se macina la robot migdalele foarte fin.


Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia in jur de 3 minute pana devin cremoase, in acest moment se adauga coaja de citrice si esentele.


Urmeaza sa adaugam migdalele fin macinate.


Spalam paletele mixerului si mixam spuma ca la bezea albusurile.


Vom incopora spuma de albus in doua etape. Punem jumatate peste crema de galbenus si migdale si amestecam astfel incat sa omogenizam bine totul. Urmeaza sa punem a doua jumatate din cantitatea de albus pe care o vom incorpora de data aceasta usor prin invaluire.


Ungem o forma de tarta si o tapetam, cu hartie daca dorim sa o transferam pe un platou sau clasic(cu ulei si faina) daca nu o vom mai intoarce si-o vom servi direct din forma.


Turnam usor compozitia si coacem tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.


Scoatem tarta din cuptor cand este gata si o lasam sa se raceasca perfect la temperatura camerei.( eu am lasat-o o ora si jumatate).


Pentru sablonul de cruce: eu am desenat-o si-apoi am decupat-o...aveti varianta sa o imprimati apoi sa o decupati...asa ca am sa va las un model aici:


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cross_Santiago.svg


Se asaza modelul din hartie pe tarta si se pudreaza bine, apoi se ridica usor de margine si se indeparteaza cu grija.


Sper din tot sufletul sa va placa, eu pot doar sa va spun, ca este deosebita, interesanta si delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de Santiago" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

29.04.2014, 19:23

Multumesc

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:02

RuxyRux 1

02.05.2014, 19:44

Multumesc draga mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de Santiago