Tarta delicioasa

de lilik in Dulciuri, 21 Mar 2011 | 1879 vizualizari

 

din pacate sectiune nu am pt ca nu am mai apucat....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr faina
  • 85 gr zahar
  • 85 gr unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase cu amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • vanilie
  • pt decor:
  • capsuni
  • 1-2 banane
  • 1 plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa:

Pregatirea blatului:


punem untul sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana se face ca o crema,dupa care adaugam ouale,amestecam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilia.


punem compozitia intr-o tava de tarta unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 10-12 minute,cand e gata il lasam sa se raceasca.


Pregatirea cremei:


amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam amidonul,laptele si vanilia.


punem totul pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Intre timp spalam si taiem capsunii si feliem banana.


Deasupra blatului punem crema rece si o nivelam apoi deasupra punem capsuni si felii de banana.


Pregatim gelatina dupa instructiunile de pe plic si o turnam peste fructe.


Lasam la rece 1-2 ore dupa care servim.

 

TIPS-URI

1

daca va place cu mai multa crema puteti dubla cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

22.03.2011, 16:06

si mie Rocsi

mamaieelena 1

23.03.2011, 09:39

mmmmmm delicioasa nu am vazut-o pana acum si s-a mancat deja dar mai faci tarte asa-i??

adry88 1

02.06.2011, 16:58

buna de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si capsuni