Tarta delicioasa

de lilik in Dulciuri, 21 Mar 2011 | 1954 vizualizari

 

din pacate sectiune nu am pt ca nu am mai apucat....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr faina
  • 85 gr zahar
  • 85 gr unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase cu amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • vanilie
  • pt decor:
  • capsuni
  • 1-2 banane
  • 1 plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa:

Pregatirea blatului:


punem untul sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana se face ca o crema,dupa care adaugam ouale,amestecam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilia.


punem compozitia intr-o tava de tarta unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 10-12 minute,cand e gata il lasam sa se raceasca.


Pregatirea cremei:


amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam amidonul,laptele si vanilia.


punem totul pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Intre timp spalam si taiem capsunii si feliem banana.


Deasupra blatului punem crema rece si o nivelam apoi deasupra punem capsuni si felii de banana.


Pregatim gelatina dupa instructiunile de pe plic si o turnam peste fructe.


Lasam la rece 1-2 ore dupa care servim.

 

TIPS-URI

1

daca va place cu mai multa crema puteti dubla cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

22.03.2011, 16:06

si mie Rocsi

mamaieelena 1

23.03.2011, 09:39

mmmmmm delicioasa nu am vazut-o pana acum si s-a mancat deja dar mai faci tarte asa-i??

adry88 1

02.06.2011, 16:58

buna de tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni FARA FIERBERE