Tarta delicioasa

de lilik in Dulciuri, 21 Mar 2011 | 1702 vizualizari

 

din pacate sectiune nu am pt ca nu am mai apucat....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr faina
  • 85 gr zahar
  • 85 gr unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase cu amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • vanilie
  • pt decor:
  • capsuni
  • 1-2 banane
  • 1 plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa:

Pregatirea blatului:

punem untul sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana se face ca o crema,dupa care adaugam ouale,amestecam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilia.

punem compozitia intr-o tava de tarta unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 10-12 minute,cand e gata il lasam sa se raceasca.

Pregatirea cremei:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam amidonul,laptele si vanilia.

punem totul pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intre timp spalam si taiem capsunii si feliem banana.

Deasupra blatului punem crema rece si o nivelam apoi deasupra punem capsuni si felii de banana.

Pregatim gelatina dupa instructiunile de pe plic si o turnam peste fructe.

Lasam la rece 1-2 ore dupa care servim.

 

TIPS-URI

1

daca va place cu mai multa crema puteti dubla cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta delicioasa-0
Tarta delicioasa-1
Tarta delicioasa-2
Tarta delicioasa-3
Tarta delicioasa-4

COMENTARII (26)

lilik

lilik 1

22.03.2011, 16:06

si mie Rocsi

mamaieelena

mamaieelena 1

23.03.2011, 09:39

mmmmmm delicioasa nu am vazut-o pana acum si s-a mancat deja dar mai faci tarte asa-i??

adry88

adry88 1

02.06.2011, 16:58

buna de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!