Tarta Linzer cu gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 26 Sep 2011 | 9701 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Laurentiu si e supeeerba...iti multumesc Laura!
Astazi am primit gem facut de mama( tot mama) din prune, si cum visam de multa vreme la tarta asta deosebita am ales sa probez de data aceasta reteta de fata...eu am dublat cantitatea de aluat avand o tava mai mare si am facut si mici modificari...am sa pun cantitatile asa cum se regasesc in reteta Laurei.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 100 gr unt rece
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 ou mare
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putina apa rece
  • 300 gr gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu gem de prune:

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se specifica in reteta cata apa veti pune...deci o veti face lingura cu lingura in timp ce veti framanta aluatul cu mana pentru a va da seama cand sa va opriti.( eu zic ca intra pana intr-un sfert de pahar). Faceti o bila din aluat o infoliati si o dati o ora la rece.


Dupa o ora veti imparti aluatul in doua 2/3 si 1/3...( o bila mai mare si una mai mica). Se intind folie pe masa pe rand...cea de jos se aseaza in tava tapetata cu foaie de copt, se inteapa foaia din loc in loc si se adauga gemul, se unge bine suprafata si apoi din a doua foaie se taie suvite care se aseaza in forma de grilaj deasupra. Se coace 30 de min la 170 grade.


Se lasa la racit apoi se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.


Cand erau copiii mei micuti le faceam aceasta tarta Linzer( in tava de cuptor) si tare mult le placea.


 

TIPS-URI

1

Untul meu era de la frigider si ca sa-l dezghet rapid si sa il pot folosi imediat l-am dat pe razatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mena29 1

17.10.2011, 20:20

Ador prajitura asta

RuxyRux 1

17.10.2011, 20:27

Mena...suntem pe aceeasi lungime de unda

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:35

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie