Tarta Linzer cu gem de prune

de RuxyRux in Prajituri, 26 Sep 2011 | 10977 vizualizari

 

Reteta apartine Laurei Laurentiu si e supeeerba...iti multumesc Laura!
Astazi am primit gem facut de mama( tot mama) din prune, si cum visam de multa vreme la tarta asta deosebita am ales sa probez de data aceasta reteta de fata...eu am dublat cantitatea de aluat avand o tava mai mare si am facut si mici modificari...am sa pun cantitatile asa cum se regasesc in reteta Laurei.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 100 gr unt rece
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 ou mare
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putina apa rece
  • 300 gr gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu gem de prune:

Eu am amestecat toate ingredientele la mixer la inceput si cand a inceput sa se lege aluatul l-am scos in vasul de framantat, apoi am adaugat si putina apa...aici atentie caci nu se specifica in reteta cata apa veti pune...deci o veti face lingura cu lingura in timp ce veti framanta aluatul cu mana pentru a va da seama cand sa va opriti.( eu zic ca intra pana intr-un sfert de pahar). Faceti o bila din aluat o infoliati si o dati o ora la rece.


Dupa o ora veti imparti aluatul in doua 2/3 si 1/3...( o bila mai mare si una mai mica). Se intind folie pe masa pe rand...cea de jos se aseaza in tava tapetata cu foaie de copt, se inteapa foaia din loc in loc si se adauga gemul, se unge bine suprafata si apoi din a doua foaie se taie suvite care se aseaza in forma de grilaj deasupra. Se coace 30 de min la 170 grade.


Se lasa la racit apoi se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.


Cand erau copiii mei micuti le faceam aceasta tarta Linzer( in tava de cuptor) si tare mult le placea.


TIPS-URI

1

Untul meu era de la frigider si ca sa-l dezghet rapid si sa il pot folosi imediat l-am dat pe razatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mena29 1

17.10.2011, 20:20

Ador prajitura asta

RuxyRux 1

17.10.2011, 20:27

Mena...suntem pe aceeasi lungime de unda

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:35

ce bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin(de post)