Tarta racoroasa de lamaie

de Corinuta in Dulciuri, 23 Iul 2010 | 3856 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 varf de cutit de sare

Ptr. crema:

  • 5-6 lamai
  • 150 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 60 g amidon
  • 3 galbenusuri

Ptr. bezea:

  • 3 albusuri 
  • un praf de sare
  • 120 g zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoroasa de lamaie:

Se framanta faina cu untul, 2 linguri de apa rece si sarea. Se acopera aluatul si se lasa cca. 30 de minute la rece.


Se incinge cuptorul la 225 grade. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, se aseaza intr-o forma de placinta cu diametrul de 26 cm. Se formeaza o margine de 4 cm inaltime, apoi se inteapa cu furculita. Se aseaza peste aluat hartie de copt si cateva boabe de fasole uscata sau mazare. Se coace cca. 20 de minute. La final se indeparteaza hartia si boabele uscate.


Se spala lamaile cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja, apoi se stoarce sucul si se masoara 200 ml. Se pune deoparte ptr. bezea 1 lingura de suc. Se fierbe 300 ml apa cu zaharul, untul si coaja de lamaie. Se leaga siropul rezultat cu amidon, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile. Se intinde crema peste blat si se da cca. 30 minute la rece.


Se incinge cuptorul la 250 grade. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, apoi se adauga sucul de lamaie si zaharul pudra. Se intinde bezeaua peste prajitura si se da la cuptor cca. 10 minute.


Se lasa sa se raceasca, apoi se da din nou la frigider si se serveste rece.

TIPS-URI

1

320 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoroasa de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ela 1

24.07.2010, 19:31

Corinuta 1

25.07.2010, 15:52

Madi, e atat de buna.....

Corinuta 1

25.07.2010, 15:52

Ela, te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte