Tarta racoroasa de lamaie

de Corinuta in Dulciuri, 23 Iul 2010 | 2433 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 1 varf de cutit de sare

Ptr. crema:

  • 5-6 lamai
  • 150 g zahar
  • 1 lingura unt
  • 60 g amidon
  • 3 galbenusuri

Ptr. bezea:

  • 3 albusuri 
  • un praf de sare
  • 120 g zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoroasa de lamaie:

Se framanta faina cu untul, 2 linguri de apa rece si sarea. Se acopera aluatul si se lasa cca. 30 de minute la rece.


Se incinge cuptorul la 225 grade. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, se aseaza intr-o forma de placinta cu diametrul de 26 cm. Se formeaza o margine de 4 cm inaltime, apoi se inteapa cu furculita. Se aseaza peste aluat hartie de copt si cateva boabe de fasole uscata sau mazare. Se coace cca. 20 de minute. La final se indeparteaza hartia si boabele uscate.


Se spala lamaile cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja, apoi se stoarce sucul si se masoara 200 ml. Se pune deoparte ptr. bezea 1 lingura de suc. Se fierbe 300 ml apa cu zaharul, untul si coaja de lamaie. Se leaga siropul rezultat cu amidon, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile. Se intinde crema peste blat si se da cca. 30 minute la rece.


Se incinge cuptorul la 250 grade. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, apoi se adauga sucul de lamaie si zaharul pudra. Se intinde bezeaua peste prajitura si se da la cuptor cca. 10 minute.


Se lasa sa se raceasca, apoi se da din nou la frigider si se serveste rece.

 

TIPS-URI

1

320 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoroasa de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ela 1

24.07.2010, 19:31

Corinuta 1

25.07.2010, 15:52

Madi, e atat de buna.....

Corinuta 1

25.07.2010, 15:52

Ela, te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Lemon cake