Tarta ratatouille

de Brindusa in Mancaruri de legume, 22 Iun 2011 | 5806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece
  • Pentru umplutura
  • 1vanata
  • 1 dovlecel 
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei portocaliu
  • piper dupa gust
  • 100 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • 100 g branza de burduf
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 6 linguri de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta ratatouille:

Cum se face:


In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece


Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C


Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta


Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.


Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C


In acest timp prepara umplutura: Taie toate legumele felii. Incalzeste cate putin ulei si prajeste feliile de vinete si dovlecei pe ambele parti, pana se inmoaie putin


Rade cascavalul si branza mozzarella. Pune branzeturile pe fundul blatului de tarta.


Aseaza feliile din legume alternativ vanata, dovlecel, ardei rosu, ardei galben. Presara piper


Bate bine ouale. Adauga branza de burduf si smantana. Amesteca pana se omogenizeaza. Adauga piper dupa gust. Toarna amestecul peste legume.


Coace tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 30 de minute (sau pana cand se intareste si se aureste)


Lasa tarta sa se racoreasca putin (10 minute) in tava, apoi scoate-o sa se raceasca complet pe un gratar metalic.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

cristeena20 1

27.10.2012, 18:01

mmmmmmmmmmmm

Bya Ralu 1

27.10.2012, 20:18

cat de bine arata

simo_brkic 1

28.10.2012, 00:23

mmmm MA TRANSFORM INTR UN SORICEL!!! si vin si o fur! slurp!! am pus o la favourite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Varza rosie la cuptor