tarta ruseasca cu branza si ciocolata

de antzuka in Prajituri, 23 Mar 2010 | 7534 vizualizari

 

Reteta e din revista Ioana-Secretele bucatariei, i-am adus cateva modificari, este absolut delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana faina
  • o mana de zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte rece
  • un vf sare
  • 1 lingura cacao
  • Umplutura
  • 500 g branza vaci
  • 3 oua
  • 4 linguri gris
  • 2 linguri mari cu varf de smantana
  • 1 cana zahar
  • coaja de portocala
  • Topping
  • 125 g faina
  • 1 lingura cacao
  • un pumn de nuci maruntite grosolan
  • 50 g stafide
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tarta ruseasca cu branza si ciocolata:

Blat

Se amesteca ingredientele uscate, se adauga oul, untul(la temperatura camerei) bucatele si se framanta bine bine, daca este necesar adaugati si laptele.Dati la frigider.Intre timp ne ocupam de crema.

Crema

Mixam branza cu smantana si zaharul, adaugam ouale si mixam bineAdaugam si restul de ingrediente.Si dam deoparte.

Toppingul
Amestecam ingredientele uscate, adaugam si untul(la temperatura camerei) si daca este necesar si cele 2 linguri de apa.Trebuie sa fie sfaramicios ca niste zdrente

Ansamblarea
Punem blatul in tava de tarta, il intepam cu furculita, adaugam umplutura si toppingul.Dam la cuptor penru aprox 50 min.Primele 40 min la fac tare, ultimele 10 min la foc mic!

TIPS-URI

1

Lasam sa se raceasca in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "tarta ruseasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata