Tarta rustica cu mere si gem de mere

de RuxyRux in Prajituri, 6 Noi 2013 | 5143 vizualizari

 

O tarta magnifica :) cu un aluat fraged care se topeste in gura de placere :) si-o umplutura senzationala de mere si gem de mere....e o bunatate de nedescris :) si garantez ca va veti indragosti de la prima inghititura :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 400 gr faina( plus o lingura doua pentru infainat)
  • 200 gr unt( neaparat de calitate 85% grasime)
  • 150 gr zahar pudra( pe care il veti prepara in casa)
  • 1 ou + 3 linguri lapte rece+ 3 linguri smantana grasa
  • coaja de portocala si lamaie razuita
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • gem de mere( un borcan)
  • 2 kg mere
  • 1/2 cana de zahar Demerara( brun)
  • vanilie
  • scortisoara

Decor:

  • zahar pudra
  • batoane de scortisoara
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si gem de mere:

Untul rece se taie felii si se lasa in vas pana se inmoaie. Se adauga oul bine amestecat cu lapte si smantana, zaharul ( facut pudra la masina), faina plus praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea, si aromele( vanilia), coaja de portocala si lamaie. Se framanta un aluat fraged( nu dureaza mai mult de doua trei minute) care se infaineaza, se pune in folie si se da pentru 30 de minute la rece.

Intre timp se curata merele, se dau pe razatoare( daca merele au coaja frumoasa pastrati-o). Peste mere vom pune, vanilie, zahar si scortisoara, amestecam usor astfel incat sa nu iasa zeama din ele.

Gemul se amesteca in borcan cu o lingurita.

Scoatem blatul de la rece si il intindem direct pe foaia de copt. Eu obisnuiesc sa fac asta cu o folie de prospetime deasupra, se intinde mai usor. Vom intinde foaia mai mult astfel ca aluatul va depasi marginile formei( ulterior il vom intoarce peste umplutura).

Mutam aluatul cu tot cu foaia de copt in forma si il intepam cu o  furculita( cutit).

La baza  tartei punem gemul peste blat, urmatorul strat fiind cel de mere.

Dupa ce am asezat umplutura de mere, o vom uniformiza cu o spatula.

Intoarcem cu grija blatul peste marginea formei. Nu va straduiti sa arate perfect, este vorba despre o tarta rustica.

Coacem tarta pentru fix 30 de minute la 200 de grade.

Dupa ce am scos tarta din cuptor o lasam sa se raceasca , o intoarcem pe un platou sau tot in forma( scoatem hartia de copt) si o decoram dupa dorinta( inspiratie).

E minunata!

 

TIPS-URI

1

aluatul este unul extrem de bun( versatil), folositi-l la tarte, placinte cu mere, branza, gem etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea