Placinta cu mere si branza

de anca_rm in Prajituri, 28 Feb 2014 | 3283 vizualizari

 

Imi plac deserturile cu branza , dar si cu fructe ..asa ca am zis ca incerc combinatia . A fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

-un pachet foi placinta (400gr)

  • 0.5 kg branza de vaci dulce
  • 0.5 kg mere razuite
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri goji (optional)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr unt 65% grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si branza:

Prima data pregatim merele : le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el . Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar ( daca doriti mai dulce mai adaugati , dar sa gustati inainte) . Le lasam pana cand se inmoaie putin . Dam deoparte si lasam la racit.

Branza o maruntim cu furculita , punem zahar (daca aveti zahar pudra ar fi mai bun , dar merge si zaharul tos si gustati daca trebuie mai dulce) , oul si fructele de goji . Amestecam foarte bine .

Acum  vom pregati foile:

 Restul de unt ramas (50gr ) il topim . Ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit si asezam una peste alta intr-o tava rotunda cu margini detasabile astfel incat sa fie acoperiti peretii tavi , marginile foilor le lasam pe dinafara.

Procedam la fel pana cand ne raman 4 foi , acestea le vom pune deasupra.

Asezam in tava peste foile suprapuse branza si o nivelam apasand usor . Deasupra ei punem merele calite si racite si nivelam din nou.

Acum punem o foaie de placinta unsa cu unt , iar colturile le indesam pe langa umplutura. Colturile ramase de la foile puse in tava inaintea umpluturii le intoarcem cate una si le ungem bine cu unt. Cand terminam ungem celelalte foi si le asezam deasupra infingand marginile pe peretii tavi.

Deasupra ungem foarte bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute , trebuie sa se rumeneasca  deasupra.

Vom obtine un aluat crocant deasupra , cu o umplutura aromata .

Se serveste rece  sau calda , e la fel de buna .Daca o taiati cat este calda umplutura nu va sta la locul ei , dar este bunaaa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

28.02.2014, 13:08

Rocsi 1

28.02.2014, 21:32

Vreau, vreau o bucatica

laura_n 1

02.03.2014, 13:35

chiar ca as servi si eu o portie maree!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere