Placinta cu mere si branza

de anca_rm in Prajituri, 28 Feb 2014 | 1458 vizualizari

 

Imi plac deserturile cu branza , dar si cu fructe ..asa ca am zis ca incerc combinatia . A fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

-un pachet foi placinta (400gr)

  • 0.5 kg branza de vaci dulce
  • 0.5 kg mere razuite
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri goji (optional)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr unt 65% grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si branza:

Prima data pregatim merele : le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare . Intr-o tigaie punem 50 gr unt si calim merele in el . Adaugam la ele scortisoara si 3 linguri de zahar ( daca doriti mai dulce mai adaugati , dar sa gustati inainte) . Le lasam pana cand se inmoaie putin . Dam deoparte si lasam la racit.


Branza o maruntim cu furculita , punem zahar (daca aveti zahar pudra ar fi mai bun , dar merge si zaharul tos si gustati daca trebuie mai dulce) , oul si fructele de goji . Amestecam foarte bine .


Acum vom pregati foile:


Restul de unt ramas (50gr ) il topim . Ungem fiecare foaie de placinta cu untul topit si asezam una peste alta intr-o tava rotunda cu margini detasabile astfel incat sa fie acoperiti peretii tavi , marginile foilor le lasam pe dinafara.


Procedam la fel pana cand ne raman 4 foi , acestea le vom pune deasupra.


Asezam in tava peste foile suprapuse branza si o nivelam apasand usor . Deasupra ei punem merele calite si racite si nivelam din nou.


Acum punem o foaie de placinta unsa cu unt , iar colturile le indesam pe langa umplutura. Colturile ramase de la foile puse in tava inaintea umpluturii le intoarcem cate una si le ungem bine cu unt. Cand terminam ungem celelalte foi si le asezam deasupra infingand marginile pe peretii tavi.


Deasupra ungem foarte bine cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute , trebuie sa se rumeneasca deasupra.


Vom obtine un aluat crocant deasupra , cu o umplutura aromata .


Se serveste rece sau calda , e la fel de buna .Daca o taiati cat este calda umplutura nu va sta la locul ei , dar este bunaaa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

28.02.2014, 13:08

Rocsi 1

28.02.2014, 21:32

Vreau, vreau o bucatica

laura_n 1

02.03.2014, 13:35

chiar ca as servi si eu o portie maree!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06