Tarta rustica cu mere si prune

de cristeena20 in Prajituri, 21 Sep 2014 | 890 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de la Irina (multumesc mult Irina!!) si rezultatul a fost mult pe placul meu. E o tarta simpla, unde aromele de mar si de prune amestecate cu scortisoara te imbie la cat mai multe felii. Va spun sincer ca tarta am topit-o intr-o zi :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 ml apa
  • putina sare
  • 2 linguri de zahar
  • Umplutura:
  • 3-4 mere mari ;
  • aprox 5 prune;
  • scortisoara ;
  • 6 linguri zahar ;
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si prune:

- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute.


- Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele se taie felii. Presaram cu zahar, scortisoara si presaram cu o lingura de amidon. Lasam sa se inmoaie putin fructele.


- Aluatul il intindem intr-o foaie rotunda si il punem in tava de tarta (unsa cu unt si pudrata cu faina). Punem umplutura peste si marginile le intoarcem peste fructe.


- Dam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 30-40 minute, pana tarta e bine rumena.

 

TIPS-URI

1

fructele se pot pune putin la foc inainte, pentru a se inmuia putin. Eu am preferat sa fie crude .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

21.09.2014, 17:43

Bya Ralu 1

21.09.2014, 19:53

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:16

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere