Tarta rustica cu prune

de vio_dreams in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 3901 vizualizari

 

Gata vacanta, au ramas doar amintirile, asa ca inapoi la treaba! V-am adus o tarta cu prune ca sa-mi scuzati absenta :)

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 125 gr faina
  • 3 linguri apa
  • 1 ou mic

pentru umplutura:

  • 1/2 kg prune
  • 2 linguri zahar brun
  • cativa fulgi de migdale
  • un praf scortisoara

pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune:

 

Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul.  Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina. Omogenizam si dam la rece pentru cel putin 30 minute. Framantam aluatul pe masa infainata si intindem o foaie subtire. Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si punem umplutura in mijloc lasand libera pe marigini o fasie cat o palma.

Adunam marginile in interior portiune cu portiune. Presaram fulgii de migdale peste umplutura de prune.

Ungem tarta cu galbenus batut cu apa.

Dam la cuptor aproximativ 30 minute, cat sa se rumeneasca usor.

 

TIPS-URI

1

daca prunele sunt deja coapte si foarte moi nu mai este nevoie de tratamentul termic, le amestecati doar cu zaharul si scortisoara si le puneti pe tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta rustica cu prune-0
Tarta rustica cu prune-1
Tarta rustica cu prune-2
Tarta rustica cu prune-3
Tarta rustica cu prune-4
Tarta rustica cu prune-5
Tarta rustica cu prune-6
Tarta rustica cu prune-7
Tarta rustica cu prune-8
Tarta rustica cu prune-9

COMENTARII (14)

vio_dreams

vio_dreams 1

22.08.2013, 23:54

Valclaudia

Valclaudia 1

22.10.2013, 21:12

dementialaaaaaaa

Lia_

Lia_ 1

21.08.2014, 21:24

maaaiii...habar nu am avut de tarta asta, dar conceptul, am fost gand la gand cu bucurie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53