Tarta rustica cu prune

de vio_dreams in Dulciuri, 22 Aug 2013 | 4104 vizualizari

 

Gata vacanta, au ramas doar amintirile, asa ca inapoi la treaba! V-am adus o tarta cu prune ca sa-mi scuzati absenta :)

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 125 gr faina
  • 3 linguri apa
  • 1 ou mic

pentru umplutura:

  • 1/2 kg prune
  • 2 linguri zahar brun
  • cativa fulgi de migdale
  • un praf scortisoara

pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu prune:


Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina. Omogenizam si dam la rece pentru cel putin 30 minute. Framantam aluatul pe masa infainata si intindem o foaie subtire. Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si punem umplutura in mijloc lasand libera pe marigini o fasie cat o palma.


Adunam marginile in interior portiune cu portiune. Presaram fulgii de migdale peste umplutura de prune.


Ungem tarta cu galbenus batut cu apa.


Dam la cuptor aproximativ 30 minute, cat sa se rumeneasca usor.

 

TIPS-URI

1

daca prunele sunt deja coapte si foarte moi nu mai este nevoie de tratamentul termic, le amestecati doar cu zaharul si scortisoara si le puneti pe tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

vio_dreams 1

22.08.2013, 23:54

Valclaudia 1

22.10.2013, 21:12

dementialaaaaaaa

Lia_ 1

21.08.2014, 21:24

maaaiii...habar nu am avut de tarta asta, dar conceptul, am fost gand la gand cu bucurie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune (Reteta Video)