Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 2530 vizualizari

 

ma stiti ca sunt fan mancaruri sarate si in general ma incita prepararea antreurilor /aperitivelor.Tarta asta am facut-o pornind de la o punguta de tarate pe care o aveam prin camara si din care foloseam rar cate o lingura pe care o adaugam in faina alba cand faceam paine.Apoi am castigat un borcanel de unsoare de cocos la un concurs si ma tot gandeam ce sa fac cu ele.Le-am combinat si am facut acest blat sarat, sfaramicios si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g tarate de grau
  • faina cat cuprinde (n-am masurat dar am pus asa la framantat cate putin cate putin pana am simtit constistenta unui aluat)
  • 60 g unsoare de cocos
  • 50 g branza sarata tare
  • 2 oua
  • cascaval moale 50 g
  • 1 carnat picant afumat
  • frunze de valeriana
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de praf de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana:

Se da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele  adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda in strat subtire (a mea cred ca are marimea clasica de vreo 25 cm ).Se coace putin inainte de a pune toppingul, vreo 5 minuite in cuptorul preincins , punem la mijloc, eu am pus in cuptorul electric la 200 g C .Apoi adaugam deasupra albusurile batute spuma in care am adaugat si o lingura de faina alba, cascavalul razuit, sare si piper si praful de usturoi.Apoi din loc in loc lasam sa alunece si galbenusurile si rondelele de carnat afumat. Dam iar la cuptor sa se coaca si apoi spre sfarsit adaugam pe deasupra si cateva frunze de  valeriana.

E delicioasa si e buna si rece, eu mi-am luat la pachet.

TIPS-URI

1

mai puteti adauga deasupra in topping si bucatele de branza topita sau ardei, ciuperci, ce va place, ca la o pizza.Eu am mai incercat si cu frunze de baby spinach si cu rondele de rosie si mi-a placut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Barcute umplute cu Ceva fin Crema de branza cu verdeturi