Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 1506 vizualizari

 

ma stiti ca sunt fan mancaruri sarate si in general ma incita prepararea antreurilor /aperitivelor.Tarta asta am facut-o pornind de la o punguta de tarate pe care o aveam prin camara si din care foloseam rar cate o lingura pe care o adaugam in faina alba cand faceam paine.Apoi am castigat un borcanel de unsoare de cocos la un concurs si ma tot gandeam ce sa fac cu ele.Le-am combinat si am facut acest blat sarat, sfaramicios si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g tarate de grau
  • faina cat cuprinde (n-am masurat dar am pus asa la framantat cate putin cate putin pana am simtit constistenta unui aluat)
  • 60 g unsoare de cocos
  • 50 g branza sarata tare
  • 2 oua
  • cascaval moale 50 g
  • 1 carnat picant afumat
  • frunze de valeriana
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de praf de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana:

Se da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda in strat subtire (a mea cred ca are marimea clasica de vreo 25 cm ).Se coace putin inainte de a pune toppingul, vreo 5 minuite in cuptorul preincins , punem la mijloc, eu am pus in cuptorul electric la 200 g C .Apoi adaugam deasupra albusurile batute spuma in care am adaugat si o lingura de faina alba, cascavalul razuit, sare si piper si praful de usturoi.Apoi din loc in loc lasam sa alunece si galbenusurile si rondelele de carnat afumat. Dam iar la cuptor sa se coaca si apoi spre sfarsit adaugam pe deasupra si cateva frunze de valeriana.


E delicioasa si e buna si rece, eu mi-am luat la pachet.

 

TIPS-URI

1

mai puteti adauga deasupra in topping si bucatele de branza topita sau ardei, ciuperci, ce va place, ca la o pizza.Eu am mai incercat si cu frunze de baby spinach si cu rondele de rosie si mi-a placut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

babi5 1

10.06.2013, 13:20

RuxyRux 1

10.06.2013, 13:21

Arata grozav de buna!

epurasha2bb 1

20.06.2013, 18:54

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Traistute si pernute cu Miez de Lapte