Tarta sarata cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 24 Aug 2013 | 1791 vizualizari

 

O tarta delicioasa,desi nu dulce,ci sarata!dar minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat;

  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • o lingurita de praf de copt
  • un ou
  • o lingura de lapte de soia
  • un praf de sare

Pentru umplutura;

  • 1 kg dovleac placintar curatat
  • 50 gr margarina
  • curry,nucsoara cat ajunge
  • un pachet si jumate de viofast fara lactoza(in loc de cascaval)(300 gr)
  • un pachet de tofu(250 gr)
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte de soia
  • un glabenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu dovleac:

Pentru aluat:


Intr-un bol am dat prin sita faina,sarea,praful de copt,am adaugat bucatele de margarina rece,am amestecat cu mana,am adaugat si oul,o lingurita de lapte,am lucrat-o pana a devenit omogena ca o minge,eventual inca un praf de faina in plus,dar foarte putin.


Am invelit-o in folie transparenta si lasat la frigider la odihnit 30 minute.


Am pregatit si dovleacul,l-am curatat si taiat cubulete mici,le-am pus intr-o cratita de marmura cu margarina si am calit putin,am adaugat si putina apa calda si am pus capacul,am lasat sa devina ca un pireu amestecand din cand in cand.Am lasat la racit putin.


Am pregatit si branzica,am dat prin blender viofastul,un pachet si jumatate,le fel si tofu,impreuna cu ouale si 4 lnguri de lapte ca sa fie mai omogena si mai usor de mixat,a devenit ca o crema,nici sare nu a trebuit sa pun pentru ca tofu e sub saramura.


Am amestecat pireul de dovleac cu crema de branza fara lactoza ,am mai adaugat putina nucsoara.


Am intins aluatul cu sucitorul si cu un pic de faina pe masa,am facut gaurele cu furculita la fundul formei de tarta care am tapetat-o precedent cu margarina si faina ca de obicei.


Deci am pus putin gris sa absoarba eventualul lichid ce poate sa lasedar nu neaparat,este o obisnuinta la late tarte.


Am asezat crema de dovleac cu branzica si pus peste aluat,am asezonat-o frumos,si facut bretele din aluatul ce mi-a ramas.


Am uns cu galbenus deasupra si bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade pana iese betisorul curat si tarta devine colorata deasupra.se mai poate stinge cuptorul dupa 40 minute si se lasa la uscat eventual,dovleacul cu branzica se usuca mai tarziu.


Se poate servi atat calda cat si rece,e minunata!

 

TIPS-URI

1

in loc de branza fara lactoza se poate folosi ori mascarpone,philadelphia,cascaval de care doriti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

sebirizescu 1

25.08.2013, 14:54

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:30

PLACE

noiinbucatarie 1

09.03.2016, 19:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branza telemea