Tarta Tatin

de nico15 in Prajituri, 19 Oct 2011 | 4330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 150 g de zahar
  • 100 g de unt
  • 1 foaie de foietaj
  • scortisoara
  • 1 lingurita de cognac
  • esenta de rom
  • inghetata
  • zeama de lamaie    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin:

Se curata merele de coaja, si se taie mai mare in sferturi sau in felii mai subtiri, eu am ales varianta a doua. Dupa ce am feliat merele le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Intr-o forma de tarta sau cratita in care doriti sa faceti tarta puneti zaharul sa se caramelizeze, mare atentie doar caramelizat nu ars, haha. Cand acesta s-a caramelizat , adaugam untul si continuam sa amestecam. Dupa ce si untul a fost incorporat, trecem la aranjarea feliilor de mar in forma de tarta, adaugam peste mere: scortisoara, lingurita de cognac si esenta de rom. Dupa aceasta intindem foietajul deasupra peste mere si intepam cu o furculita in diferite parti aluatul.

Dam la cuptor 25-30 de minute.  Dupa ce scoatem tarta o vom rasturna pe un platou in asa fel incat foietajul sa fie dedesubt.

Se poate servi cu inghetata de ciocolata sau vanilie cum preferati, eu am folosit inghetata de ciocolata dupa cum puteti observa in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

LUK 1

20.10.2011, 16:25

delicioasa

nico15 1

20.10.2011, 19:02

Scumpa mea Sidy, pe gustos nu am mai intrat de foarte multa vreme iar pe Fete si Baieti nu pot intra. Apropo am deschis un blog nou, www.intalnireadetreizecideani.blogspot.com, poate ma ajutati si voi sa apara pe cat mai multe blogguri poate mai dau si eu de colegi. Multumesc mult tuturor si va invit la o portie de tarta.

Lau 1

20.10.2011, 20:51

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu osânză