Tarta Tatin

de nico15 in Prajituri, 19 Oct 2011 | 1788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 150 g de zahar
  • 100 g de unt
  • 1 foaie de foietaj
  • scortisoara
  • 1 lingurita de cognac
  • esenta de rom
  • inghetata
  • zeama de lamaie    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin:

Se curata merele de coaja, si se taie mai mare in sferturi sau in felii mai subtiri, eu am ales varianta a doua. Dupa ce am feliat merele le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.


Intr-o forma de tarta sau cratita in care doriti sa faceti tarta puneti zaharul sa se caramelizeze, mare atentie doar caramelizat nu ars, haha. Cand acesta s-a caramelizat , adaugam untul si continuam sa amestecam. Dupa ce si untul a fost incorporat, trecem la aranjarea feliilor de mar in forma de tarta, adaugam peste mere: scortisoara, lingurita de cognac si esenta de rom. Dupa aceasta intindem foietajul deasupra peste mere si intepam cu o furculita in diferite parti aluatul.


Dam la cuptor 25-30 de minute. Dupa ce scoatem tarta o vom rasturna pe un platou in asa fel incat foietajul sa fie dedesubt.


Se poate servi cu inghetata de ciocolata sau vanilie cum preferati, eu am folosit inghetata de ciocolata dupa cum puteti observa in imaginile alaturate.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

LUK 1

20.10.2011, 16:25

delicioasa

nico15 1

20.10.2011, 19:02

Scumpa mea Sidy, pe gustos nu am mai intrat de foarte multa vreme iar pe Fete si Baieti nu pot intra. Apropo am deschis un blog nou, www.intalnireadetreizecideani.blogspot.com, poate ma ajutati si voi sa apara pe cat mai multe blogguri poate mai dau si eu de colegi. Multumesc mult tuturor si va invit la o portie de tarta.

Lau 1

20.10.2011, 20:51

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri marocane cu ciocolata (reteta video)