Day and night

de ionix in Prajituri, 23 Iul 2010 | 17701 vizualizari

 

n-am stiut ce nume sa-i dau, e combinatie intre mai multe chestii :D printre care si ganache-ul lui Laly..
aceasta prajiturica a fost facuta pentru prietenul meu iubit, dentistul meu :D:D merita mult daca am stat sa ma ard si sa-mi tai degetul aratator de la mana stanga :D

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 oua circa
  • 350 g faina
  • 7 linguri cu cacao
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cu rom
  • pentru ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata de lapte 
  • pentru crema:
  • 1 l lapte 
  • 150 g amidon (sau faina)+6 linguri cu zahar tos 
  • 100 g ciocolata alba aerata 
  • 250 g unt 
  • 100 g zahar pudra 
  • 5 pliculete zahar vanilat 
  • Sirop:
  • 150 ml apa 
  • 100 g zahar 
  • 3 linguri cu rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Day and night:

Incepem cu prepararea cremelor


Ganache:


Frisca lichida se pune intr-o craticioara impreuna cu ciocolata, rupta in bucatele mici, si se amesteca.


Craticioara se pune la foc mic si se invarte intruna pana se topeste ciocolata, nu trebuie fiarta frisca. Frisca nici nu apuca sa se incalzeasca bine si se ia de pe foc.


Amestecul se da la frigider si se lasa cam o ora, cand e destul de inchegata si rece pentru a fi batuta cu mixerul. Se bate cu mixerul la viteza mare pana se incheaga, exact ca frisca normala.


Crema :


Amidonul se amesteca bine cu zaharul tos si peste turnam o parte din lapte, cat sa diluam bine fara a avea cocoloase.


Restul de lapte il vom pune la foc iar cand va fierbe vom adauga bucatile de ciocolata alba aerata.


Cand s-a topit ciocolata adaugam amestecul de amidon, incet incet pentru a nu face cocoloase.


Amestecam intruna, la foc mic, pana se incheaga foaaaarte bine. Trebuie sa fie foarte gros. Dupa ce s-a inchegat bine o dam la racit.


Intre timp, frecan untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.


Untul trebuie lasat la temperatura camerei, acum vara ajuta mult canicula :D:D


Peste untul frecat spuma, se adauga putin cate putin crema fiarta si racita. Dupa ce am incorporat bine untul cu crema dam la racit.


Siropul:


Se fierbe apa cu zaharul si se da la racit. Cand s-a racit adaugam romul, nu se pune cand e cald pt a nu amara siropul. Siropul se foloseste doar cand e rece.


Prepararea foilor:


Vom prepara aluat simplu pt 3 foi.


Ouale le spalam bine, le spargem intr-un bol mare, punem zaharul peste ele si le batem bine pana-s dubleaza volumul si s-a topit zaharul.


Faina o amestecam cu lingurile de cacao si incorporam, amestecand de jos in sus pentru a nu se lasa ouale. Daca mai trebuie mai puteti adauga faina, aluatul trebuie sa aiba consistenta ca cea a aluatului de chec dar putin mai groasa.


Se imparte aluatul in 3 parti egal si se coace la foc mediu pret de 10 min. Se face tetsul cu scobitoarea inainte de a scoate foile din cuptor.


Foile se racesc iar apoi se insiropeaza.


Asamblare:


foaie insiropata-crema - foaie insiropata-crema- foaie insiropata-ganache.


Se lasa la frigider cel putin 12 ore iar apoi se devoreaza.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Day and night" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ionix 1

26.07.2010, 12:18

@Teo... ma bucur sa te revad pe aici... te imbratisez si te pupacesc... si da, m-a cam chinuit talentul dar a meritat, dentistul meu a fost foaaaaaaaaaarte incantat... atat de incantat incat m-am ales cu pupici si imbratisari

Teo 1

26.07.2010, 12:45

Ionix multumesc pt. reprimire , chiar mi-a placut !!

ionix 1

26.07.2010, 18:09

@Teo... chiar ma bucur sa te vad comentand iar pe aici... pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Albina