Tarta tatin

de ianculubita in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 1508 vizualizari

 

Tatin ar trebui scris cu litera mare pentru ca este numele a doua surori,cele care au inventat aceasta reteta si care se numeau Tatin(nume de familie)
Astfel de tarte sunt foarte multe,probabil fiecare a adaptat-o dupa gust sau dupa ce a avut prin frigider;de aceea nimeni nu stie care este originalul.

 

INGREDIENTE

  • 1cana cu zahar
  • 100g unt
  • 6mere
  • 1lingura scortisoara
  • 4oua
  • 4linguri faina
  • 4linguri zahar
  • 100g stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tatin:

Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte.


Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu o lingura;rasturnam compozitia peste mere si lasam la cuptor 30min;cand este gata si racita putin,punem un platou deasupra si rasturnam tarta.


Se serveste rece cu frisca sau simpla.

 

TIPS-URI

1

cautati ca merele sa fie putin acrisoare pentru ca este zahar mult si rezultatul este destul de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ianculubita 1

06.04.2013, 07:18

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:33

Minunata in orice fel!
Originalul e cu aluat subtire deoarece Stephanie Tatin vroia initial sa faca o placinta

Sidy 1

06.04.2013, 08:39

O nebunieeeeee Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune