Tarta tricolora

de Oana in Mancaruri de legume, 5 Sep 2010 | 4029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg ardei gras rosu
  • 500 g spanac
  • 250 g branza de vaci grasa
  • 250 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se imparte in doua, putin mai mult pentru foaia care va fi la baza si pe marginile formei. Se intind doua foi. Foaia mai mare se aseaza intr-o tava rotunda, imbracand si marginile.

Ardeiul gras se coace, se curata si se taie fasii. Se lasa la scurs si se aseaza peste foaia din tava. Eu am folosit spanac-frunze la borcan, daca aveti proaspat il opariti mai intai cu apa si sare. Se lasa la scurs. Peste ardeiul copt se rade cascaval, apoi se aseaza spanacul si se rade iar cascaval. Branza de vaci si telemeaua rasa se amesteca cu oul si laptele pana se obtine o pasta cremoasa. Se toarna peste spanac si se rade iar cascaval. Se acopera tarta cu foaia de aluat, se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu pana se rumeneste usor. Cand este aproape gata se unge cu un ou batut bine si se mai lasa putin la cuptor. Este delicioasa atat rece, cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de linte la cuptor