Tarta tricolora

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2014 | 750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g spanac proaspat
  • 1 ou
  • sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 400 g cartofi
  • 4 rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 100 g sunca presata
  • 3 oua
  • ulei
  • 1 dovlecel verde
  • nucsoara (optional)
  • sare si piper
  • mozzarella
  • parmigiano reggiano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

ALUAT



Curata spanacul si fierbel 4 minute .Strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.mixeaza spanacul pana cand obtii un pure.Adauga faina ,untul rece taiat cubulete ,oul si putina sare.mixeaza totul impreuna ,pana se omogenizeaza totul.Pune aluatul intr-un bol si pune-l la frigider ,pentru aproximativ 2 ore.



UMPLUTURA



Pune cartofii la fiert.

Intr-o tigaie antiaderenta pune dovlecelul taiat rondele fine cu putin ulei de masline si lasa-l la foc medio pana cand vezi ca se rumeneste putin .

Intinde aluatul cu facaletul si formeaza o foaie (nici groasa ,nici subtire ).Pune-o intr-o tava rotunda joasa si inteapa cu furculita toata suprafata .




primul strat : dovlecelul

al doilea strat : sunca presata

al treilea strat : mozzarella taiata cubulete

al patrulea strat : cartofii fierti taiati rondele

ultimul strat : ouale batute cu sare ,piper,parmigiano ras si nucsoara daca iti place.La sfarsit pui rosiile.

Cu aluatul ce a ramas adorneaza tarta cum iti place


Pune tarta la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 - 50 minute.

Depinde de cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

aura78 1

09.03.2014, 01:18

multumesc tuturor

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:21

... Si bine ai venit cu retete interesante !!!

simonacallas 1

09.03.2014, 07:27

Foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de somon umplute cu pasta de avocado