Tarta tricolora

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2014 | 891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g spanac proaspat
  • 1 ou
  • sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 400 g cartofi
  • 4 rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 100 g sunca presata
  • 3 oua
  • ulei
  • 1 dovlecel verde
  • nucsoara (optional)
  • sare si piper
  • mozzarella
  • parmigiano reggiano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

ALUAT



Curata spanacul si fierbel 4 minute .Strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.Mixeaza spanacul pana cand obtii un pure.Adauga faina ,untul rece taiat cubulete ,oul si putina sare.Mixeaza totul impreuna ,pana se omogenizeaza totul.Pune aluatul intr-un bol si pune-l la frigider ,pentru aproximativ 2 ore.



UMPLUTURA



Pune cartofii la fiert.

Intr-o tigaie antiaderenta pune dovlecelul taiat rondele fine cu putin ulei de masline si lasa-l la foc medio pana cand vezi ca se rumeneste putin .

Intinde aluatul cu facaletul si formeaza o foaie (nici groasa ,nici subtire ).Pune-o intr-o tava rotunda joasa si inteapa cu furculita toata suprafata .




primul strat : dovlecelul

al doilea strat : sunca presata

al treilea strat : mozzarella taiata cubulete

al patrulea strat : cartofii fierti taiati rondele

ultimul strat : ouale batute cu sare ,piper,parmigiano ras si nucsoara daca iti place.La sfarsit pui rosiile.

Cu aluatul ce a ramas adorneaza tarta cum iti place


Pune tarta la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 - 50 minute.

Depinde de cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

aura78 1

09.03.2014, 01:18

multumesc tuturor

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:21

... Si bine ai venit cu retete interesante !!!

simonacallas 1

09.03.2014, 07:27

Foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei