Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 10 Dec 2012 | 1621 vizualizari

 

Mango, ananas, cocos, tequilla și vanilie. Ce altceva ți-ai mai putea dori de la acest desert inedit?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 80 grame de unt la temperatura camerei
  • 80 grame zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 100 grame de făină
  • Pentru tartar:
  • 1 ananas proaspăt decojit
  • 1 mango proaspăt decojit
  • 1 lingură tequilla silver
  • Pentru pesto:
  • 100 grame fulgi de nucă de cocos
  • 100 grame alune
  • 1 lingură de ulei de nuci
  • 2 păstăi de vanilie
  • 1 lingură lapte de soia
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură suc de portocală proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos:

Untul şi zahărul se amestecă până se albește compoziția. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare adăugare. Se adaugă seminţele de vanilie, făina cernută şi puţină sare. Se amestecă până la omogenizare, apoi se modelează aluatul sub formă de discuri cu ajutorul unui inel cu diamentrul de 8 cm, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.


Se introduc discurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.


Mango şi ananasul se taie cuburi mici şi se lasă la scurs într-o sită pentru 20 de minute, apoi se stropesc cu tequilla.


Se macină alunele fin, se amestecă cu fulgii de cocos, uleiul de nuci, semințele de vanilie, laptele, mierea și sucul de portocală.


Pentru asamblare, folosind același inel cu care a fost modelat aluatul se așează mixul de mango și ananas peste aluat, iar deasupra, pesto de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

10.12.2012, 18:20

Un desert rafinat!

mihaelar63 1

10.12.2012, 18:26

Cum spune Ruxy este un desert rafinat
Eu ma dichisesc, imi pun manusi de dantela si astept o portioara

mamaieelena 1

11.12.2012, 18:37

imi place acest desert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure