Fursecuri cu ovaz

de Criss in Dulciuri, 23 Ian 2014 | 2181 vizualizari

 

Aceste fursecuri le-am facut anul trecut insa n-am vrut sa o postez pentru ca nu mi-au placut pozele. Dar cum m-am apucat sa fac curatenie prin calculator, am adunat intr-un fisier toate restantele de postat. Prajituri, placinte, fursecuri care au ramas nepostate tocmai din acest motiv. Poze urate. :) Dar am sa refac cu siguranta retetele si am sa schimb pozele cu prima ocazie.
Aceste fursecuri absolut delicioase le-am gasit pe blogul Codrutei, "Apa, faina, sare" si mi s-au parut interesante si sanatoase. Dupa ce le-am facut am constata ca sunt absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 150 g unt moale, la tempertura camerei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 110 g zahar
  • 135 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 160 g fulgi de ovaz
  • 150 g stafide
  • 80 g nuci sau alune de padure prajite si sfaramate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ovaz:

Intr-un bol se adauga untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi oul si se bate cu mixerul inca aproximativ 1 minut. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu o spatula pana se inglobeaza faina.In final se adauga scortisoara, alunele prajite si zdrobite, stafidele si fulgii de ovaz.


Se amesteca bine, se acopera vasul cu o folie sau un capac si se pune in frigider o ora. Dupa acest timp, se scoate vasul din frigider si cu o lingura sa pun gramajoare din acest aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Nu se formeaza cu mana, pentru ca si asa aluatul e destul de dens si e bine ca fursecurile sa fie mai aerate. Eventual va ajutati de doua lingurite sa formati bile cat de cat uniforme. Se coc fursecurile 15-20 minute, la foc mic in cuptorul preincalzit. Ele se vor auri pe margini insa mijlocul trebuie sa fie mai moale. Cand sunt gata, se scoate tava si se mai lasa fursecurile cateva minute, pana se mai intaresc, apoi se scot pe un gratar. Sunt delicioase

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

anca_rm 1

24.01.2014, 08:44

o sa le incerc cu siguranta Criss, la fav cu ele

Criss 1

24.01.2014, 19:12

Multumesc dragelor. Ma bucur ca va plac, in ciuda pozelor nereusite.

diana_k 1

30.01.2014, 08:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de casa fragezi