Tarte au flan

de Ligia Bxl in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 720 vizualizari

 

Si inca o reteta de pe la scoala o reteta tareee buna :D

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de foaie ptr tarta(ptr mai multe tarte)

  • 1.200 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • 5 dl lapte
  • 20 gr sare
  • 500 gr unt

Pentru compozitia de flan(ptr mai multe tarte)

  • 1 litru frisca lichida
  • 500 gr de zahar numai daca frisca nu este dulce
  • 10 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte au flan:

Se pune faina pe planul de lucru.


Se face o fantana inauntru(un spatiu gol) unde se pune drojdia faramitata,apoi peste zaharul si ouale,apoi se toarna laptele la temperatura camerei si se amesteca cu degetele incet pana se dizolva toate,se amesteca incet faina pana devine o coca mai legata se adauga sarea si untul si se amesteca toate pana devine omogena.Nu se framanta foarte mult ci doar pana sunt toate incorporate.


Se lasa la odihnit 10 minute,apoi se amesteca putin compozitia si se cantaresc bule de 140 gr.


Aceste bule se invelesc cu un plastic si se lasa la odihnit 15 minute.


Se intrinde apoi o foaie de tarta (depinde de forma fiecaruia)eu dau un exemplu( 120 gr de coca ptr un diametru de 20 cm=20 tarte.


Aceasta foaie de tarta se pune in forma unsa cu unt, apoi se aseaza marginea cu degetele si cu ruloul se trece peste bordura ptr a o taia.


Se inteapa in interior cu furculita(inauntru se pot pune pere din compot).


Se toarna peste,cu un polonic din compozitia de flan preparata astfel:


Se amesteca zaharul cu ouale si frisca lichida cu un tel si se mai lasa la odihnit(pentru a se topi zaharul) apoi se toarna peste tarta dar nu pana sus de tot(sa mai fie 1 cm spatiu).


Se lasa cateva minute apoi se introduce in cuptor la 170-180°c.


Se coace circa 40 min (deasupra trebuie sa fie rumena,iar dupa ce sa copt ptr a obtine acele forme din poza trebuie intoarsa tarta cu fata in jos pe un gril.


Se poate servi calda cat si rece.


Sa aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au flan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:20

Sigur minunata!

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:18

Ligia Bxl 1

10.05.2016, 15:40

Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara coca