Tarte cu caise si crema de lamaie

de Julie in Prajituri, 27 Iul 2010 | 6691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g unt 
  • 100 g zahar farin
  • 1 ou
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • 250 g faina
  • Pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt sau margarina
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • caise
  • frisca
  • menta verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu caise si crema de lamaie:

Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il intepam apoi din loc in loc,cu o scobitoare. Coacem tartele 15-20min. Le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.


Crema:


Amestecam amidonul cu galbenusurile,zaharul, zeama de lamaie si 100 ml lapte. Turnam amestecul peste restul de lapte si le fierbem la foc mic, pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta.


Umplem tartele cu crema fierbinte. Asezam deasupra felii de caise. Lasam tartele sa se raceasca foarte bine si le decoram cu frisca si frunze de menta.


Si , pentru ca eu am facut mai multa crema de lamaie, am zis ca ar merge foarte bine asezata in cupe , si servita foarte rece , cu fructe ,frisca si menta.


Este o crema de lamaie foarte buna si racoritoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu caise si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

Julie 1

01.08.2010, 21:02

Sylvia, despre cantitatile de faina...am sa scriu de acum inainte " aproximativ" Chiar te rog sa cantaresti si sa-mi spui cum e!

Julie 1

01.08.2010, 21:02

Onuta ,cu mare placere!

adry88 1

03.06.2011, 20:54

vreau si eu

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane