Tarte cu caise si crema de lamaie

de Julie in Prajituri, 27 Iul 2010 | 5483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g unt 
  • 100 g zahar farin
  • 1 ou
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • o jumatate lingurita cu bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri cu zeama de lamaie
  • 250 g faina
  • Pentru crema:
  • 300 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt sau margarina
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • caise
  • frisca
  • menta verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu caise si crema de lamaie:

Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il intepam apoi din loc in loc,cu o scobitoare. Coacem tartele 15-20min. Le scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.


Crema:


Amestecam amidonul cu galbenusurile,zaharul, zeama de lamaie si 100 ml lapte. Turnam amestecul peste restul de lapte si le fierbem la foc mic, pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul si esenta.


Umplem tartele cu crema fierbinte. Asezam deasupra felii de caise. Lasam tartele sa se raceasca foarte bine si le decoram cu frisca si frunze de menta.


Si , pentru ca eu am facut mai multa crema de lamaie, am zis ca ar merge foarte bine asezata in cupe , si servita foarte rece , cu fructe ,frisca si menta.


Este o crema de lamaie foarte buna si racoritoare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu caise si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

Julie 1

01.08.2010, 21:02

Sylvia, despre cantitatile de faina...am sa scriu de acum inainte " aproximativ" Chiar te rog sa cantaresti si sa-mi spui cum e!

Julie 1

01.08.2010, 21:02

Onuta ,cu mare placere!

adry88 1

03.06.2011, 20:54

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si ciocolata