Tarte cu ciuperci

de nadina73 in Mancaruri de post, 4 Iul 2010 | 5832 vizualizari

 

sant tarte de post dar foarte gustoase,moi, pufoase

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 220 ml apa 
  • 40 ml ulei masline

Umplutura:

  • ciuperci champignon 700 g
  • ceapa 1-2
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri sos soia-optional daca va place
  • rosii chery decor
  • ridichi rosii de luna -decor-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ciuperci:

Se pune faina apa,drojdia,sarea,zaharul,faina si uleiul in masina de paine si se lasa la programul de framantat si dospit

Ciupercile se curata si  se taie bucatele mici .Ceapa se curata se pune la calit apoi se pun ciupercile taiate, ardeiul taiat cubulete ,pasta de tomate si sosul de soia ,sare si piper se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci,

la final se pune patrunjel verde tocat.

Cand aluatul a dospit se ia si se intinde o foaie cat se poate de subtire 2-3 cm cu sucitorul apoi se taie  cu un pahar sau forma dorita(eu am o forma de floare)se pune in formele de mini pizza, se pun cate 1-2 linguri din compozitia de ciuperci si se da copt la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 160 grade.

Cand sant coapte se scoate tava si se decoreaza cu rosii chery taie in jumatati daca sant mai mari si ridichi razuite .

Este o gustare de post foarte buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor