Tarte cu ton si oua

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2016 | 2762 vizualizari

 

Pentru iubitorii de peste, pot sa zic ca sunt niste tarte foarte bune si consistente. Cum le faci, cum se mananca, cel putin la mine asa a fost!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 130 gr mozzarella
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 3 oua fierte tari
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ton si oua:

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece.
Mozzarella o taiem cubulete.
Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu fruculita.
Ouale fierte tari, reci, le taiem bucati potrivite.
Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.
Foietajul dezghetat il punem pe masa de lucru, il mai intindem putin cu sucitorul.
Taiem 6 patrate, de dimensiune egala.

Luam cate o forma de tarta si asezam cate un patrat de aluat (eu am folosit forme de silicon, dar daca folositi din aluminiu, le ungeti inainte cu putin unt si le presarati cu faina). Il presam cu degetele si pe margini, il intepam cu furculita.
In fiecare forma asezam bucatele de ton, ou, apoi mozzarella.
Deasupra, asezam cate o felie de rosie, peste care presarm sare, piper si ierburi de Provence.

Asezam formele intr-o tava mare, le introducem in cuptorul incins.
Le coacem la o temperatura potrivita, pana se rumeneste foietajul.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.
Le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ton si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

05.04.2016, 21:26

Carmen, multumesc

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 21:42

Trebuie sa fie foarte gustoase!

Rocsi 1

11.04.2016, 19:57

Multumesc Rahela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac