Tarte cu ton si oua

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2016 | 814 vizualizari

 

Pentru iubitorii de peste, pot sa zic ca sunt niste tarte foarte bune si consistente. Cum le faci, cum se mananca, cel putin la mine asa a fost!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 130 gr mozzarella
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 3 oua fierte tari
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ton si oua:

Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece.

Mozzarella o taiem cubulete.

Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu fruculita.

Ouale fierte tari, reci, le taiem bucati potrivite.

Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.

Foietajul dezghetat il punem pe masa de lucru, il mai intindem putin cu sucitorul.

Taiem 6 patrate, de dimensiune egala.


Luam cate o forma de tarta si asezam cate un patrat de aluat (eu am folosit forme de silicon, dar daca folositi din aluminiu, le ungeti inainte cu putin unt si le presarati cu faina). Il presam cu degetele si pe margini, il intepam cu furculita.

In fiecare forma asezam bucatele de ton, ou, apoi mozzarella.

Deasupra, asezam cate o felie de rosie, peste care presarm sare, piper si ierburi de Provence.


Asezam formele intr-o tava mare, le introducem in cuptorul incins.

Le coacem la o temperatura potrivita, pana se rumeneste foietajul.


Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Le lasam putin sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ton si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

05.04.2016, 21:26

Carmen, multumesc

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 21:42

Trebuie sa fie foarte gustoase!

Rocsi 1

11.04.2016, 19:57

Multumesc Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copți cu brânză de burduf și chives