Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 6479 vizualizari

 

Eram cam nehotărâtă în ce priveşte desertul pentru weekendul acesta.Dar, clar trebuia să fie ceva cu fructe .Mama a zis categoric să fie fără cremă,aşa am decis să fie tartă.Mai aveam vişine din acelea puse la borcan,special pentru prăjiturit,aveam şi zmeură ,dar m-am gândit să-i adaug şi ciocolată.Si cum am pregătit prea mult aluat,am făcut o tartă mare şi mai multe mini tarte.Mie mi-a plăcut foarte mult cum s-a armonizat gustul dulce acrişor al fructelor cu cel puţin amărui al ciocolatei şi blatul fraged al tartei.
Din păcate m-am cam grăbit cu pozele ca să plec la soare şi relaxare iar când m-am întors,nu prea mai era nimic de pozat .

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de tarta:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4-5 linguri smântâna
  • 100 g zahar
  • I lingurita bicarbonat stins cu lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru jeleul de fructe:

  • Un borcan vişine pentru prajituri (reteta aici)
  • Siropul de la visine + 200 ml sirop de visine
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri amidon alimentar

Pentru toppingul de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Cirese pentru decor

Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată:

Faina am amestecat-o cu un praf de sare si zaharul.,am pus apoi restul ingredientelor.

Smântâna am adaugat-o la urma pâna am obtinut consistenta dorita.

Trebuie sa rezulte un aluat usor de modelat.

Am pus coca la frigider pentru o ora,timp în care am pregatit jeleul de fructe.

Amidonul l-am diluat cu putin sirop,apoi l-am pus peste fructe si restul de sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pâna s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am împartit aluatul într-o tava mai mare si în formele mici de tarte.

Deasupra am pus jeleul de fructe rece.

Pe tarta mare am facut un grilaj din aluat,pe cele mici nu am pus nimic,urmând sa pun ciocolata.

Le-am copt la 180 de grade timp de 30 de minute.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca si am pus peste tarte când acestea s-au racit.

Am decorat cu cirese.

Dupa cum vedeti ,este o reteta foarte simpla,cu ingrediente la îndemâna.

 

Poftă bună  !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu vişine,zmeură şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

xana 1

14.06.2014, 23:42

Tare faine!

laura_n 1

16.06.2014, 15:44

tu stii ca esti pe lista de banati?
cum vii tu cu indecente din astea?
cine ti-a dat voie? ))) muaaah!

diaconta 1

16.06.2014, 16:16

Laura,am gasit usa deschis si nu prea era desert pe aici,m-am gandit ca n-o fi cu suparare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata