Tarte de piure,ou si cascaval la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2016 | 4007 vizualizari

 

Se pot servi atat calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 500gr cartofi albi
  • sare
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingura unt

Pentru umplut tartele:

  • 6 oua de casa
  • sare de Himalaya dpa gust
  • putina boia dulce
  • mix din boabe de piper macinate, dupa gust
  • 60 gr. cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte de piure,ou si cascaval la cuptor:

Cartofii se curata de coaja,se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.

Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare.

Adaugam untul si laptele caldut si obtinem un piure pufos.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.

Umplem 6 forme de minitarte din silicon cam 3/4 din capacitate, lasand in mijloc cate o cavitate in fiecare forma in care von presara putina sare de Himalaya si piper dupa gust.

Spargem cate un ou in fiecare forma,, presaram putina boia dulce.

Asezam formele intr-o tava, apoi dam tava la cuptor pentru 15 minute.

Scoatem tava, presaram peste toate tartele putin cascaval ras, dam din nou tava la cuptor pentru alte zece minute, pana se topeste cascavalul si se rumenesc tartele usor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte de piure,ou si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

navidad_2017 1

07.02.2018, 20:00

Le-am facut saptamana trecuta ptr un bufet festiv la biserica (cca 100 bucati!), si au disparut printre primele de pe masa! Pentru ca au fost servite drept "finger food", le-am facut in forme de minitarte in care am pus forme speciale de hartie unse cu grasime si tapetate cu malai grisat; in compozitia de cartof am adaugat si ceva pesmet, ca sa fie mai ferma; am folosit oua de prepelita si in loc de cascaval ras, cate o felie subtire de branza Raclette. Sunt neasteptat de bune, usor de facut cu produse la indemana oricui si f. spornice! Multumim ptr reteta!

Panacris 1

07.02.2018, 20:27

Valclaudia 1

07.02.2018, 20:29

ma bucur ca v-am fost de folos cu aceasta reteta Multumesc pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete aperitiv cu salata a la rousse