Tartine cu branza, nuci si pere

de simona72 in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 563 vizualizari

 

Pentru cina din seara asta am ales sa fac cateva tartine usurele si frumusele cu branzeturi. Daca nu ati incercat pana acum combinatia de branza cu fructe a venit timpul sa probati. Este un deliciu al bucatariei fraceze. Au sute de feluri de branzeturi si exista o poveste de dragoste interminabila intre ei si branzeturi. Cred ca in alta viata am fost frantuzoiaca:))
Aceste tartine sunt foarte versatile si se fac rapid. Folositi branzeturi Camembert, Roquefort, care se topesc la cuptor, dar care au gustul inconfundabil. Am inlocuit branza Roquefort cu traditionala noastra branza de burduf, neaparat una de calitate, care mi-a alinat pofta dupa branzeturile fracezilor:)) Pe Timea o rog sa puna mana la ochi...:))))

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 200 gr branza dulce de vaci(eu am avut facuta in casa)
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 100 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • pentru garnisit:
  • branza Camembert
  • branza de burduf
  • 1 para
  • 1 pumn de nuci
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu branza, nuci si pere:

Puteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu o folosesc foarte des si este nelipsita atunci cand fac aluaturi. Se pun ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea scrisa mai sus. Trebuie sa tineti cont doar de unele mici amanunte: branza sa fie maruntita cu furculita, oul batut ca pt omleta si drojdia zdrobita intre degete. Lasam masina sa framante aluatul, iar daca mai este necesar, mai complectati cu 1-2 linguri faina, in functie de tipul de faina pe care-l folositi. Trebuie sa obtineti un aluat ferm si care se desprinde de peretii vasului in timpul framantarii. Lasati aluatul sa dospeasca 15 minute.


Pe masa de lucru sau pe o plansa de silicon, rasturnati aluatul si-l intinde cu sucitorul de grosimea unui deget. Decupati cu o forma rotunda tartine(eu am folosit o forma rotunda de mini-tarte).


Asezati discurile intr-o tava captusita cu hartie de copt. Dati tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 12-15 minute, pana sunt usor rumene. Taiem branzeturile in felii, pe cele pe care am pus branza Camembert am asezat deasupra felii de para, iar pe cele pe care am pus branza de burduf am pus nuci.


Am mai dat tava la cuptor pentru inca 5 minute, pana branzeturile sau inmuiat bine si usor au inceput sa „curga”. Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

daca va grabiti si nu aveti timp pentru prepararea aluatului, folositi un aluat foietaj gata facut din comert

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu branza, nuci si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:13

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:59

mirela0911 1

19.10.2015, 13:35

Cred ca au fost delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv