Tartine cu cremă de ridiche neagră

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 3100 vizualizari

 

Unii n-au auzit niciodată de ea. Alții cunosc prea bine gustul sucului acesteia îndulcit cu miere, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antitusive. Este vorba de ridichea negră.
Originea ei este Egiptul antic, însă în Europa a fost răspândită de către romani. Și bine-au făcut!
Ridichea neagră are excepționale calități: este bogată în vitaminele C și B1, în magneziu, fier și calciu. Aceste elemente înlesnesc drenajul la nivelul ficatului și a veziculei biliare, favorizând eliminarea toxinelor.
Este adesea utilizată în tulburările hepatice și biliare, precum colicile hepatice, migrenele de origine hepatică sau în alergiile digestive. Consecințele exceselor alimentare, mai ales cele din preajma sărbătorilor, pot fi eficient combătute prin consumul de ridiche neagră, aceasta favorizând tranzitul intestinal și eliminând constipația. De asemenea, este bine de știut că are efect antibacterian asupra florei digestive, acest lucru ajutând la menținerea sănătății stomacului.

Acestea fiind spuse, am să vă prezint o rețetă excepțională, foarte ușor de preparat și sănătoasă, dar și cu un gust grozav.

 

INGREDIENTE

  • pâine de secară cu semințe de in
  • două ridichi negre potrivite
  • 250 g brânză feta
  • o mână de praz mărunțit
  • o lingură cu semințe de in
  • sare și piper după gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu cremă de ridiche neagră:

   Ridichile se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc ușor.     Adăugați brânza, sarea și piperul, apoi omogenizați-le cu ajutorul unui blender ( merge și cu mixerul ). Adăugați prazul și semințele, apoi așezați neglijent crema pe feliile de pâine.    Se pot servi la diferite ocazii, chiar și la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu cremă de ridiche neagră" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Papara cu salam