Tartine cu dulceata de capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 4 Mai 2012 | 3176 vizualizari

 

Si iarasi tarta cu capsuni,mai mici si mai mari,de orice marime,nu ma pot satura de cat de bune sant,deci postez din nou reteta cu cateva modificari ca sa iasa si mai bune,m-am jucat un pic dar am si gustat,sant extraodinare, si merita facute de multe multe ori,deci pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • -un ou marisor si proaspat.
  • -100 gr zahar pudra.
  • -pireu de coaja de lamaie dulce.
  • -esenta de vanilie sau pastaie.
  • -2 linguri de lichior de capsuni.
  • -250 gr faina 00.
  • -o lingurita de praf de copt.
  • -50 ml ulei.
  • -dulceata de capsuni.
  • -zahar pudra.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu dulceata de capsuni:

Incep si eu pregatirea tartelor cu gandul ca vor fi delicioase si ca nu ma voi putea abtine de la mancat de bune ce vor fi, deci cu placere si rezultatul la urma depaseste asteptarile mele.

Deci am pregatit un bol in care am pus 100 gr zahar pudra dat prin sita, am amestecat oul, vanilia, coaja de lamaie in pireu (facut din coaja de lamaie si zeama ei si cu mult zahar, cat ajunge sa nu fie amar, este totul dupa gust, fiert cateva minute zeama si facut cu blenderul pireu). Deci am amestecat bine, apoi am adaugat lichiorul, faina, praful de copt si la urma uleiul. Am facut o mingiuta care am dat-o la frigider invelita in folie transparenta pentru 30 de minute.

Dupa ce a trecut acest timp, am intins-o pe masa de lemn infainata un pic, am intins-o uniform si destul de subtire. Am pregatit formele de tarte cu ulei si faina tapetate, apoi am format cercuri cu rotela destul de mari ca sa incapa in forme si am asezat cu grija. Am facut gaurele cu furculita ca sa nu se umfle la copt si am asezat o foita de hartie de copt cu orez ca sa tina greutatea. Am dat la cuptorul preincalzit 180 de grade 10-15 minute, apoi am dat jos hartia cu orezul si am mai lasat la cuptor vreo 5 minute aproximativ ca sa prinda un pic de culoare.

Am scos din cuptor, am pus si dulceata in forme si am pregatit si gratelele ca si biscuitii. Am uns cu un pic de lapte deasupra, apoi i-am dat la cuptor cateva minute pe o hartie de copt, i-am scos si asezat pe tarte. Am pudrat cu zahar pudra si..am si gustat. sunt extraordinar de bune, nu m-as satura de mancat, dar le ascund pana maine, vreau si maine sigur si poimaine si tot asa.

Am facut si o tarta separat, am refacut tot de la inceput numai pentru o tarta, se vede in foto, pot participa la concursuri nu..

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta frageda cu capsuni