Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2013 | 14588 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 10 tartine:
  • 1 ou
  • 2 linguri osanza solida
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 350 gr faina
  • sare
Pentru salata:
  • 1 Kg piept de pui dezosat
  • 450 gr ciuperci conservate
  • 1 telina medie
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 1 galbenus
  • ulei
  • sare
  • 1 lingurita mustar cu hrean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina:

Pentru aluat eu am pus ingredientele, mai putin faina in bolul pentru mixer si am mixat, apoi am pus treptat faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Cand se intareste aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana pana la inglobarea intregii cantitati de faina.

Lasam aluatul la rece 30 de minute  dupa care ungem formele de briose sau ce avem, asezam aluatul in ele si coacem la 180 grade pentru maxim 20 minute.

Ies destul de sfaramicioase si crocante.

Pentru salata fierbem pieptul de pui in apa cu sare, apoi il scurgem, il lasam la racit si il tocam cubulete.

Ciupercile scurse se toaca marunt, iar telina se da pe razatoarea mare. Amestecam totul intr-un bol.

Din galbenusul de ou, mustar, usturoiul pisat bine si ulei facem o maioneza pe care o amestecam cu pieptul de pui. Potrivim de sare si umplem tartinele. 

Sunt foarte potrivite ca aperitive si de efect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu salata din piept de pui, ciuperci si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Merisor 1

05.02.2013, 13:17

Bine, hai ca gasesc un curier tinerel si iti trimit

sis 1

25.04.2014, 11:51

In sfarsit am gasit o reteta pentru tartine! Eu i-am cumparat mamei din Danemarca si i-am trimis ca nu am gasit in Romania. Reteta arata foarte bine! Felicitari!

Merisor 1

25.04.2014, 12:02

Multumesc, Sis!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pranzul "burlacului"