Tascute cu dulceata

de ala_oancea in Dulciuri, 19 Oct 2009 | 8209 vizualizari

 

Este un desert pe care mi-l facea bunica mea cand eram mica. Nu am mai mancat de un secol ... Soacra mea a pomenit de ele si mi s-a facut o pofta ... am zis sa incerc sa vad ce iese. Si au iesit foarte bine :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 300 gr faina
  • 2 oua + 1 galbenus
  • dulceata (eu am folosit 1/2 prune, 1/2 zmeura)
  • pesmet
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tascute cu dulceata:

Se framanta un aluat potrivit de moale, adaugand apa pana cand obtinem consistenta dorita. Se lasa 30 de minute deoparte, apoi se intinde o foaie. Se decupeaza forme dreptungiulare si se aseaza cate o jumatate de lingurita de dulceata pe fiecare. Se inchid si se preseaza bine marginile cu o furculita. Se arunca tascutele in apa clocotita si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Se scot, se lasa la scurs, apoi se amesteca cu pesmetul rumenit in tigaie si zaharul vanilat.
Foarte bune au fost, n-a mai ramas nici una pe a doua zi :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tascute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

20.10.2009, 11:55

Michelle 1

16.11.2009, 15:10

elena1988 1

06.03.2011, 08:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici