Mousse de ciocolata alba si neagra

de Oana in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 3921 vizualizari

 

Momentul dulce al Seminarului Lalla Cooking- aprilie 2009, a fost acest desert imbietor.

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata neagra cu concentratie mare de cacao
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 oua
  • putin zahar pudra
        Cosulete din piscot:
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • cateva linguri zahar pudra
        Sos englez:
  • un galbenus de ou
  • 100 ml smantana lichida
  • esenta de rom si vanilie
        Decor:
  • ciocolata topita
  • cirese confiate
  • frunze de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata alba si neagra:

Se topeste ciocolata neagra si separat cea alba. Se incorporeaza cate doua galbenusuri in fiecare tip de ciocolata. Se adauga albusurile batute spuma, cate doua albusuri in fiecare vas cu ciocolata, se amesteca lejer si se lasa la rece.


Cosuletele din piscot se fac simplu, amestecand cu mixerul ingredientele. Ar fi perfecta o forma tapetata cu hartie de pergament, sub forma de cosulet. Aluatul se imparte in forme si se coace pana se rumeneste putin. Se scoate din forme si se lasa la racit.


Intre timp se prepara si sosul englez, amestecand la bain-marie galbenusul de ou cu smantana lichida. Dupa ce se ingroasa se ia de pe foc, se adauga esentele si se lasa la frigider.


Pe un platou se toarna sosul englez, se adauga o cupa mare de mousse din ciocolata alba, in cosuletul de piscot se pune moussul de ciocolata neagra.


Se orneaza cu ciocolata topita, ciresele confiate si frunzulita de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata alba si neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Oana 1

24.08.2009, 22:08

Super, Bianca! Ma bucur ca l-ai incercat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de mousse de ciocolata