"Tăvălită" prin cocos

de georgiaskitchen in Prajituri, 2 Apr 2014 | 5525 vizualizari

 

Pentru că azi plouă și nu e vreme de plimbări lungi pe afară, m-am gândit să nu stau degeaba prin casă ci să pregătesc ceva dulce.
Rețeta pe care o propun astăzi este una ieftină, foarte gustoasă, pufoasă și spornică...vă ajunge și pentru mâine dacă nu vă așezați în fața platoului și o mâncați pe toată, cum se întâmplă de obicei pe la noi...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Glazură:
  • 200 g margarină
  • 3 linguri cacao
  • 200 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • o fiolă esență rom
  • 200 g cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Tăvălită" prin cocos:

Separăm albușurile de gălbenușuri, le batem cu zahărul până se transformă într-o bezea. Adăugăm gălbenușurile și uleiul și mixăm până se încorporează.


Lăsăm deoparte mixerul și cu o lingură adăugăm făina amestecatà cu praful de copt peste compozitia de ouă, amestecând ușor de jos în sus.


Aluatul obținut îl punem într-o tavă (20×35) și dăm la cuptor la foc mediu, aproximativ 20 minute sau până trece testul cu scobitoarea (luați o scobitoare, o înfigeți în mijlocul blatului și dacă iese curată atunci e copt). Tava mea e mai mică (20×30) și blatul mi-a ieșit mai inalt.


Scoatem blatul din cuptor îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în cuburi.


Glazura o pregătim astfel: punem toate ingredientele într-o crăticioară, mai puțin cocosul și o lăsăm să dea în câteva clocote. O lăsăm puțin să se râcească, apoi cu o furculiță luăm câte un cub de blat îl trecem prin glazură și prin cocos


La final, savurăm "tăvălita" noastră alături de o ceașcă cu cafeluță sau un pahar cu lapte.


S-aveți poftă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Tăvălită" prin cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

georgiaskitchen 1

02.04.2014, 22:57

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

xana 1

03.04.2014, 11:09

Lavinia 1

03.04.2014, 14:48

ce imi place,nu am mai facut de mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.