Terina cu carne tocata si piept de pui

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2015 | 2013 vizualizari

 

Terina, este un preparat de origine franceza, cel putin asa am auzit eu. Am vazut reteta pe Paprika si cel care o prepara spunea acest lucru. Am asteptat cu mare interes sa vad cum ii iese reteta si am fost tare incantata. Mi-a ramas ideea in cap si am zis ca trebuie sa incerc si eu. Mi-am luat toate cele necesare si iata reteta. Este un preparat cu adevarat delicios si e de trecut la categoria "Wow", de pregatit pentru mese festive si nu numai. Va recomand cu mare drag reteta!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr carne tocata (550 porc si 300 vita)
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 250 gr fasii de bacon lunguiete
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi de provence
  • 1 lingura mustar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu carne tocata si piept de pui:

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt.

Indepartam cozile la patrunjel, il tocam.

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite.

Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa si patrunjelul.

Adaugam ouale, sare, piper, boia si ierburile de provence.

Amestecam totul bine, incorporam bucatile de piept de pui si mustarul.


Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu fasii de bacon pe pereti, dar sa raman si in afara tavii. Cautati sa cumparati fasii cat mai subtiri, eu mi-am ales bucata de bacon si mi-au taiat-o la magazin.

Punem usor umplutura, o nivelam.


Baconul ramas in afara, il aducem deasupra, rand pe rand, o fasie din stanga, una din dreapta, iar din stanga, iar din dreapta si tot asa pana il terminam pe tot si umplutura este acoperita.


Acoperim terina cu staniol.


Intr-o tava de aragaz mai inalta, punem circa 1 litru de apa clocotita in care asezam tava cu terina.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.


Dupa acest timp scoatem staniolul, mai lasam in cuptor 15-20 de minute pana se rumeneste frumos.


O sa observati ca va lasa zeama preparatul, o puteti lua cu lingura cand il descoperiti.


Cand este gata, il scoatem din cuptor si scurgem zeama.


Il lasam sa se racoreasca si il dam la frigider pentru 10-12 ore.

Se rastoarna pe un tocator, se taie felii si se serveste.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu carne tocata si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

miki_a 1

26.10.2015, 23:11

Cu drag, !

Lau 1

27.10.2015, 16:37

superb arata

Rocsi 1

27.10.2015, 21:18

Multumesc mult Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi unguresti