Terină de brânză cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 7564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 700 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână lichidă
  • 8 g gelatină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură tarhon- opțional
  • sare
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de brânză cu dovlecei:

Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm. Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :) Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească. Se condimentează cu sare și piper.

Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul. Amestecăm bine să se dizolve gelatina. Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt. Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă. Amestecăm bine.

Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec. Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor. Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei,  adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei. Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor. Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.

La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi. Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de brânză cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

danakarin 1

05.02.2014, 05:55

Foarte aratoasa si de efect!

tiby 1

20.02.2014, 11:48

super

lucy2002 1

11.04.2014, 13:05

Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitele cu cascaval