Terină de brânză cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 4005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 700 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână lichidă
  • 8 g gelatină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură tarhon- opțional
  • sare
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de brânză cu dovlecei:

Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm. Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :) Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească. Se condimentează cu sare și piper.


Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul. Amestecăm bine să se dizolve gelatina. Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt. Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă. Amestecăm bine.


Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec. Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor. Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei, adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei. Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor. Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.


La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi. Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de brânză cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

05.02.2014, 05:55

Foarte aratoasa si de efect!

tiby 1

20.02.2014, 11:48

super

lucy2002 1

11.04.2014, 13:05

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pampushki (Plăcinte lipoveneşti cu brânză)