Terină de brânză cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 5666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 700 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână lichidă
  • 8 g gelatină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură tarhon- opțional
  • sare
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de brânză cu dovlecei:

Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm. Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :) Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească. Se condimentează cu sare și piper.


Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul. Amestecăm bine să se dizolve gelatina. Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt. Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă. Amestecăm bine.


Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec. Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor. Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei, adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei. Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor. Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.


La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi. Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de brânză cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

05.02.2014, 05:55

Foarte aratoasa si de efect!

tiby 1

20.02.2014, 11:48

super

lucy2002 1

11.04.2014, 13:05

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz