Terina de branza cu somon

de Sidy in Somon, 2 Ian 2011 | 4820 vizualizari

 

O reteta foarte apreciata in noaptea de Revelion, de musafirii mei, inspirata din revista "Bucataria pentru toti"

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 200 g branza de burduf
  • 250 g crema de unt
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 legatura marar verde
  • 3 morcovi fierti
  • 2-300 g somon afumat
  • 3-4 fire salvie
  • lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de branza cu somon:

Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei. Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si salvia tocate marunt.Asezonam si amestecam bine branzeturile cu o spatula de lemn. Intr-o forma de chec punem folie alimentara de plastic pe care o tapetam cu felii de somon. Adaugam jumatate din cantitatea de branza peste care punem fasiile de morcovi fiert, acoperim cu restul de branza ramasasi deasupra cu feliile de somon subtiri ramase. Impachetam toata branza cu folia de plastic si o dam la rece de seara pina a doua zi cand putem taia feliile de terina. Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si cu frunzulita de salvie sau marar o ornam. Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de branza cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bucataras Medi 1

04.01.2011, 14:02

Asteptam reteta asta................minunat arata si de buna ce pot spune decat.........imi ploua in gura

ionix 1

04.01.2011, 14:03

wow... îmi plouă-n gură

MIUTA 1

04.01.2011, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inele de somon cu garnitura de orez