Terina de branza cu somon

de Sidy in Somon, 2 Ian 2011 | 4497 vizualizari

 

O reteta foarte apreciata in noaptea de Revelion, de musafirii mei, inspirata din revista "Bucataria pentru toti"

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 200 g branza de burduf
  • 250 g crema de unt
  • 200 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 legatura marar verde
  • 3 morcovi fierti
  • 2-300 g somon afumat
  • 3-4 fire salvie
  • lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de branza cu somon:

Intr-un castron mai mare amestecam toate branzeturile pe care le-am tinut in prealabil la temperatura camerei. Gelatina se dizolva in vin si apoi se tine la bain-marie aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam apoi gelatina in castronul cu branzeturi la care mai punem laptele si mararul si salvia tocate marunt.Asezonam si amestecam bine branzeturile cu o spatula de lemn. Intr-o forma de chec punem folie alimentara de plastic pe care o tapetam cu felii de somon. Adaugam jumatate din cantitatea de branza peste care punem fasiile de morcovi fiert, acoperim cu restul de branza ramasasi deasupra cu feliile de somon subtiri ramase. Impachetam toata branza cu folia de plastic si o dam la rece de seara pina a doua zi cand putem taia feliile de terina. Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si cu frunzulita de salvie sau marar o ornam. Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de branza cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Terina de branza cu somon-0
Terina de branza cu somon-1
Terina de branza cu somon-2
Terina de branza cu somon-3
Terina de branza cu somon-4
Terina de branza cu somon-5
Terina de branza cu somon-6

COMENTARII (18)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

04.01.2011, 14:02

Asteptam reteta asta................minunat arata si de buna ce pot spune decat.........imi ploua in gura

ionix

ionix 1

04.01.2011, 14:03

wow... îmi plouă-n gură

MIUTA

MIUTA 1

04.01.2011, 16:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53