Terina de pui cu orez si legume

de vio_dreams in Pui, 8 Mar 2013 | 32703 vizualizari

 

Un aperitiv aspectuos, demn de mesele festive!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr boabe porumb
  • 50 gr mazare
  • 50 gr ciuperci
  • 100 gr orez prefiert
  • 100 gr spanac
  • 50 gr cascaval
  • 6 oua
  • sare, piper
  • usturoi granulat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de pui cu orez si legume:

Taiem pieptul de pui fasii.Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute apoi il scurgem.


Morcovul il fierbem in prealabil doar atat cat sa ramana crocant apoi il taiem cuburi.


Taiem ardeiul cubulete.


Spanacul il oparim apoi il scurgem bine de excesul de apa.


Batem ouale cu sarea, piperul si usturoiul granulat. Adaugam morcovul, ardeiul, porumul, mazarea, ciupercile si orezul peste oua.


Ungem o forma dreptunghiulara cu putin ulei.


Punem o parte din amestecul de legume doar atat cat sa umplem forma cam de un deget.


Punem apoi un strat de piept de pui, un strat din amestecul legume, apoi acoperim cu un strat de spanac.


Continuam cu un strat de legume apoi din nou piept de pui si la final amestecul de legume ramas.


Radem deasupra cascavalul.


Dam la cuptor la foc mediu circa 40 minute. Lasam sa se raceasca total apoi o scoatem din tava.


Taiem felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

 

TIPS-URI

1

Lasam sa se raceasca total si abia apoi o scoatem din tava. Inainte de a taia fiecare felie stegem cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de pui cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

07.05.2015, 06:32

Foarte buna!

poa 1

07.05.2015, 11:25

Super buna!!!!

poa 1

07.05.2015, 11:27

Direct la favorite cu reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Gratin din piept de pui cu cartofi noi