Tiramisù di colomba

de Krystal in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 2758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Colomba
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g suc de portocale
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 3 oua
  • 40 ml lichior de portocale
  • 30 g ciocolata neagra menaj
  • 60 g zahar cristal
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisù di colomba:

Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).

Acum prepram crema de mascarpone:

Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.

Galbenusurile incepem sa le batem spuma impreuna cu zaharul cristal cu mixerul.

Cand au devenit albe si si-au marit volumul adaugam cate o lingura de mascarpone si il batem impreuna pana se face spuma, asa pana terminam mascarponele, iar apoi adaugam coaja rasa de la portocala si amestecam bine.

Il punem in frigider pentru 5 minute.

Preparam siropul de suc de portocale si lichior de portocale amestecandu-le impreuna.

Acum ansamblam Tiramisù:

Punem pe fundul farfuriei un disc de Colomba si il insiropam cu siropul de sucul de portocale  amestecat cu lichiorul de portocale. Peste acest disc adaugam crema de mascarpone , apoi adaugam al 2-lea disc de Colomba si il insiropam si pe acesta  si apoi punem ultimul strat de crema de mascarpone.

Deasupra radem ciocolata neagra menaj in forma de scalie, ca in foto.

Punem Tiramisù in frigider pentru 2-3 ore apoi se poate manca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisù di colomba" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"