Tiramisù di colomba

de Krystal in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 1298 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Colomba
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g suc de portocale
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 3 oua
  • 40 ml lichior de portocale
  • 30 g ciocolata neagra menaj
  • 60 g zahar cristal
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisù di colomba:

Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).


Acum prepram crema de mascarpone:


Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.


Galbenusurile incepem sa le batem spuma impreuna cu zaharul cristal cu mixerul.


Cand au devenit albe si si-au marit volumul adaugam cate o lingura de mascarpone si il batem impreuna pana se face spuma, asa pana terminam mascarponele, iar apoi adaugam coaja rasa de la portocala si amestecam bine.


Il punem in frigider pentru 5 minute.


Preparam siropul de suc de portocale si lichior de portocale amestecandu-le impreuna.


Acum ansamblam Tiramisù:


Punem pe fundul farfuriei un disc de Colomba si il insiropam cu siropul de sucul de portocale amestecat cu lichiorul de portocale. Peste acest disc adaugam crema de mascarpone , apoi adaugam al 2-lea disc de Colomba si il insiropam si pe acesta si apoi punem ultimul strat de crema de mascarpone.


Deasupra radem ciocolata neagra menaj in forma de scalie, ca in foto.


Punem Tiramisù in frigider pentru 2-3 ore apoi se poate manca.


Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisù di colomba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

- Andreea - 1

18.06.2015, 16:42

Cand ai scris Colomba te referi la tipul de cozonac italian ?

Rocsi 1

18.06.2015, 20:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 blaturi si 2 creme