Tiramisu

de Aletta in Prajituri, 16 Aug 2015 | 2022 vizualizari

 

Cine doreste Tiramisu?
L-am pregatit pentru bunica logodnicului meu, Muma Maria de Sf. Maria.

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar sau 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 1 litru frisca ( Viva)
  • 3 plicuri intaritor pentru frisca
  • 4 plicuri de ness ( Amidon )
  • 50 ml whiskey
  • piscoturi un pachet de 48 buc.
  • 200 ml apa
  • un praf de cacao ( 5 g)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte.


Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii vasului.


Crema de mascarpone se adauga treptat in frisca. Trebuie sa rezulte o crema de consistenta tare si galbena.


SIROP : Incepem cu nessul care il amestecam cu 2-3 linguri de apa apoi cele 50 de ml de whiskey (eu am folosit J&B) si mai adaugam 200 de ml de apa.


ASAMBLARE: Piscoturile (24) se trec prin siropul de ness, apa si whiskey si se aseaza pe un platou .


Se pune jumatate din cantitatea de crema,se niveleaza, se pune inca un rand de piscoturi, (24) si se pune cealalta jumatate de crema.


Se niveleaza cu un cutit lat, acoperind tot apoi se pudreaza cu cacao.


Am lasat la frigider pe noapte sau dupa cateva ore de stat la frigider se poate servi.


 

TIPS-URI

1

Recomand ca galbenusurile sa se mixeze cu zahar pudra, intr-un timp mult mai scurt decat cu zaharul normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

17.08.2015, 20:09

Rocsi 1

17.08.2015, 21:03

Eu vreau tiramisu!

Aletta 1

18.08.2015, 09:58

Sigur ca da Rocsi !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu (reteta originala)