Prajitura cu nuca si crema Inka

de madi_marin in Prajituri, 9 Feb 2010 | 28590 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc prajitura asta. E delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru  2 foi cu nuca :
  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri nuca macinata fin
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1/2 lingurita amoniac
  • Pentru 2 foi cu nuca de cocos :
  • aceleasi ingrediente ca mai sus, doar ca se inlocuieste nuca cu nuca de cocos si se adauga 3 linguri cu cacao
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 lingurite cu varf cu Inka ( pudra de cafea vegetala)
  • Pentru glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g margarina 
  • nuca macinata fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema Inka:

Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi la copt tava mare de aragaz in care se va pune o hartie de copt unsa cu margarina, iar compozitia pentru o foaie se va intinde cu lingura in forma de patrat. Se coace cam 8 - 10 minute  ( cand e gata se ridica singure marginile). Se lasa la racit.

Asa se procedeaza cu toate patru foile.

Se pregateste crema : ouale intregi cu zaharul se freaca la bain-marie, se adauga pudra de inka si se fierbe pana se topeste complet zaharul. Se da la racit, apoi se adauga frisca lichida.

Margarina tinuta la temperatura camerei se alifiaza, apoi se adauga putin cate putin din crema de inka. Se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.

Se prepara si glazura topind toate ingredientele la foc mic,apoi se da la racit.

Se monteaza prajitura: foaie alba/crema/foaie neagra/crema/foaie alba/crema/foaie neagra/glazura/nuca macinata

Se da la rece pana a doua zi cand se poate taia in formele dorite.

E absolut delicioasa!

TIPS-URI

1

Crema nu e foarte tare ca si consistenta, dar daca se vrea, se mai pot adauga inca 150 g margarina sau unt.

2

Pudra de inka poate fi inlocuita si cu ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

09.02.2010, 20:56

am impartit deja din ea, dar mai am un pic si pentru tine, Liana.....cu placere te servesc....

Teo 1

09.02.2010, 21:29

pana la gust pot sa-ti spun ca arata f. frumos;

madi_marin 1

09.02.2010, 21:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire