Tiramisu reţetă originală

de Aletta in Prajituri, 16 Aug 2015 | 4639 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cine doreste Tiramisu? L-am pregatit pentru bunica logodnicului meu, Muma Maria de Sf. Maria.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar sau 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 1 litru frisca ( Viva)
  • 3 plicuri intaritor pentru frisca
  • 4 plicuri de ness ( Amidon )
  • 50 ml whiskey
  • piscoturi un pachet de 48 buc.
  • 200 ml apa
  • un praf de cacao ( 5 g)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte.

Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii vasului.

 Crema de mascarpone se adauga treptat in frisca. Trebuie sa rezulte o crema de consistenta tare si galbena.

SIROP : Incepem cu nessul care il amestecam cu 2-3 linguri de apa apoi cele 50 de ml de whiskey (eu am folosit J&B) si mai adaugam 200 de ml de apa.

ASAMBLARE: Piscoturile (24) se trec prin siropul de ness, apa si whiskey si se aseaza pe un platou .

Se pune jumatate din cantitatea de crema,se niveleaza, se pune inca un rand de piscoturi, (24) si se pune cealalta jumatate de crema.

Se niveleaza cu un cutit lat, acoperind tot apoi se pudreaza cu cacao.

Am lasat la frigider pe noapte sau dupa cateva ore de stat la frigider se poate servi.

 

TIPS-URI

1

Recomand ca galbenusurile sa se mixeze cu zahar pudra, intr-un timp mult mai scurt decat cu zaharul normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura