Tiramisu reţetă originală

de Aletta in Prajituri, 16 Aug 2015 | 2807 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cine doreste Tiramisu? L-am pregatit pentru bunica logodnicului meu, Muma Maria de Sf. Maria.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar sau 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 1 litru frisca ( Viva)
  • 3 plicuri intaritor pentru frisca
  • 4 plicuri de ness ( Amidon )
  • 50 ml whiskey
  • piscoturi un pachet de 48 buc.
  • 200 ml apa
  • un praf de cacao ( 5 g)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală


MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte.


Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii vasului.


Crema de mascarpone se adauga treptat in frisca. Trebuie sa rezulte o crema de consistenta tare si galbena.


SIROP : Incepem cu nessul care il amestecam cu 2-3 linguri de apa apoi cele 50 de ml de whiskey (eu am folosit J&B) si mai adaugam 200 de ml de apa.


ASAMBLARE: Piscoturile (24) se trec prin siropul de ness, apa si whiskey si se aseaza pe un platou .


Se pune jumatate din cantitatea de crema,se niveleaza, se pune inca un rand de piscoturi, (24) si se pune cealalta jumatate de crema.


Se niveleaza cu un cutit lat, acoperind tot apoi se pudreaza cu cacao.


Am lasat la frigider pe noapte sau dupa cateva ore de stat la frigider se poate servi.


 

TIPS-URI

1

Recomand ca galbenusurile sa se mixeze cu zahar pudra, intr-un timp mult mai scurt decat cu zaharul normal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

17.08.2015, 20:09

Rocsi 1

17.08.2015, 21:03

Eu vreau tiramisu!

Aletta 1

18.08.2015, 09:58

Sigur ca da Rocsi !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si capsuni