Tiramisu Caramel

de Lavinia in Prajituri, 7 Apr 2014 | 3736 vizualizari

 

Pentru mine este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut/gustat pana acum.Cafea,ciocolata,caramel,nuci si crema fina de mascarpone ,o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • aprox.50 piscoturi
  • 3 cani de cafea
  • 50 ml lichior Amaretto

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina

Caramel:

  • 125 g zahar
  • 35 g unt gras
  • 80 ml smantana lichida

Strat de ciocolata:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca lichida

Nuci caramelizate:

  • 80 g zahar
  • 160 g miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Caramel:

Prima data pregatim caramelul.



Intr-o craticioara punem zaharul si il lasam sa se caramelizeze pana ajunge la culoarea chihilimbarului. Luam de pe foc,adaugam untul si amestecam energic pana se topeste untul. Punem din nou pe foc,adaugam smantana lichida si mai lasam sa fiarba 1-2 minute amestecand continuu. Lasa caramelul la racit.


Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si laptele apoi le punem pe baie de abur amestecand continuu pana devin cremoase si prind consistenta.

Le lasam apoi la racit. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece timp de 15 minute. Galbenusurile racite le mixam cu mascarponele pana obtinem o crema fina. Separat intr-un bol mare mixam frisca.(nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta.)


Tapetam 2 tavi de chec cu folie apoi punem un strat de piscoturi insiropate in cafea amestecata cu lichiro Amaretto.



Topim ciocolata cu frisca lichida apoi o turnam peste piscoturile din tava. Dam la rece cateva minute pana se intareste ciocolata. Topim gelatina pe baie de abur apoi o punem peste crema mascarpone si omogenizam bine. Adaugam apoi peste frisca si mixam pana obtinem o crema fina.


Punem cam 200 g crema peste piscoturile cu ciocolata. Acoperim cu alt strat de piscoturi insiropate . Ungem cu 2-3 linguri de crema al doilea strat de piscoturi apoi punem caramelul din loc in loc. Acoperim cu restul de crema si piscoturi insiropate. Dam la rece peste noapte.


Pentru nucile caramelizate topim caramelul pana devine usor maroniu.

Adaugam miezul de nuca si amestecam bine cat sa acoperim toata nuca de caramel. Punem nucile pe un fund de lemn tapetat cu hartie de copt si le lasam la racit pana se intareste caramelul. Cu ajutorul unui sucitor zdrobim nucile. Rasturnam cu grija prajiturile pe tavi si indepartam folia.Imbracam prajiturile cu nucile caramelizate si le mai dam la rece pentru cateva ore.


 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru doua tavi de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lavinia 1

13.04.2014, 14:50

multumesc

Krystyan Trendy 1

12.07.2014, 12:57

minunat Tiramisu

Angelina_Elena 1

12.07.2014, 20:57

MINUNAT!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si ricotta