Tiramisu cu ciocolată

de adriana65 in Torturi, 13 Mar 2013 | 7234 vizualizari

 

Vă multumesc mult pentru urările voastre şi vreau să vă servesc cu o felie din acest delicios Tiramisu cu ciocolată.
Noutatea la această prăjitură este faptul că ouăle se bat întregi cu zahărul şi nu se separă albuşurile de gălbenuşuri, aşa cum este cunoscută cealalată variantă de preparare.

 

INGREDIENTE

  • - 20 pişcoturi
  • - 250 g mascarpone
  • - 3 ouă
  • - 7 linguri de zahăr
  • - 50 g fulgi de ciocolată
  • - cafea espresso
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ciocolată:

Ouăle întregi (nu cred că este cazul să vă mai spun că ouăle trebuie să fie de la găini crescute la curte, foarte proaspete) se pun în vasul mixerului şi se bat cu zahărul, la viteză maximă, aproximativ 10 minute, timp în care acestea îşi vor dubla volumul. Se reduce viteza robotului la minim şi se adaugă brânza mascarpone. Se amestecă uşor până la încorporare,apoi se adaugă fulgii de ciocolată. După cum vedeţi a ieşit o cremă bine legată şi groasă ca o maioneză.


În vasul în care se montează tortul punem două linguri cremă, o întindem pe toată suprafaţa vasului apoi se pun pişcoturile însiropate în cafea, unul lângă altul. Se acoperă cu cremă, un rând de pişcoturi, cremă, pişcoturi, cremă. Pentru finisare, peste ultimul rând de cremă se presară ciocolată rasă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

diana_k 1

14.03.2013, 08:49

superrrrrr

adriana65 1

17.03.2013, 16:45

babi5 1

15.12.2014, 07:15

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Tiramisu