Tiramisu cu mascarpone

de Andreea Baraboi in Prajituri, 23 Iun 2014 | 2016 vizualizari

 

Anul acesta cand eram inca in vizita in italia , pe la inceputul lui ianuarie mi-a ramas foarte multi cozonacei adica panettone cum se numesc cozonacii in Italia , si am decis sa fac un tiramisu cu panettone.

 

INGREDIENTE

  • un panettone
  • 500 g mascarpone
  • 5 oua
  • un varf de sare
  • 4 cesti de cafea tare
  • 3 linguri de cacao amara
  • 3 lingurite de amareto
  • 5 linguri de zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu mascarpone:

Separam albusurile de galbenus si le batem spuma cu un varf de sare si il dam la rece .


Intr-un vas adaugam galbenusurile si zaharul pudra si amestecam pana obtinem o crema .


Peste aceasta crema adaugam mascarponele si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand acesta se integreaza bine in crema.


Aceasta crema o adaugam peste albusurile batut spuma si amestecam de sus in jos. NU ESTE RECOMANDAT mixerul.


Am taiat panetonele felii dupa care le-am stropit cu cafeaua unde am adaugat cele 3 lingurite de amareto .


Le asez in tava si incep sa fac un strat de panettone dupa care un strat de mascarpone si continui pana cand am terminat crema si panettonele .


Mie mi-au iesit doar doua straturi de panettone si doua de mascarpone deoarece panettonele era inceput.


Pe ultimul strat unde este crema cu o sita cernem cacaoa amara si dam la frigider peste noapte sau cel putin cateva ore.


Ce sa zic, mie mi-a placut, !!


Sa aveti pofta !

 

TIPS-URI

1

Cafeaua trebuie sa fie tare si neindulcita neaparat rece si amestecata cu lichiorul amareto

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

23.06.2014, 19:16

Rocsi 1

23.06.2014, 20:09

Bun

babi5 1

23.06.2014, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu