Tiramisu de toamna

de Ksenya in Prajituri, 24 Sep 2013 | 1084 vizualizari

 

Am incercat sa fac o reteta care sa fie de sezon,a iesit buna si aromata,in ton cu anotimpul.E usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg prune fara samburi
  • 2 oua
  • 2 pachete de piscoturi
  • 3 cutii mascarpone a cate 200 g
  • 2 linguri tuica de prune de calitate (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu de toamna:

Se pun prunele intr-o oala la foc mic acoperita cu capac, adaugam tuica,se lasa 15 minute pe foc,apoi se dau prin blender obtinem o pasta mai subtire,daca pasta este groasa adaugam jumatate de cana de apa plata.Lasam la racitit.

Intre timp pregatim crema,batem albusurile spuma dupa care adaugam si galbenusurile,apoi mascarponele,pana la  omogenizare.

Cand pasta de prune s-a racit incepem sa montam tiramisu,primul strat va fi cel de pasta ,apoi urmat de piscoturi trecute prin pasta,apoi repetam, ultimul strat fiind cel cu crema de mascarpone. Dam la rece pana a doua zi.Ornam cu fructe de sezon.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Tuica de prune adaugata in pasta intensifica aroma prunelor.

2

La crema se poate adauga un pliculet de zahar vanilat,eu am preferat fara ,tocmai pentru a pastra aroma prunelor :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

24.09.2013, 21:39

Mmm delicios!

Ksenya 1

25.09.2013, 09:14

Multumesc!

Lavinia 1

25.09.2013, 09:42

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25