Galusti cu prune

de alinaelena88 in Prajituri, 4 Feb 2013 | 2236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg cartofi
  • 15 prune
  • 8 linguri faina
  • 6-8 linguri zahar
  • 400 g pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu prune:

Se fierb cartofii taiati cubulete, se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul + galbenusul si se amesteca cu faina.


Prunele se curata de samburi si se presara cu zahar.


Se ia cate o bucata de coca, se face un patrat si se pune pruna la mijloc.Apoi se face rotunda.La fel procedam pana terminam coca.


Se pune la fiert o oala cu apa cu sare cat sa acopere galustile, iar intr-o tigaie de teflon se pune uleiul la incins, se toarna pesmetul si se lasa la rumenit.Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca incontinuu 1-2 minute pana e perfect rumenit pesmetul.


Cand apa din oala a dat in clocot, se pun galustile si se lasa la fiert pana se ridica.Se scot cu o spumiera si se tavalesc FIERBINTI prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

04.02.2013, 12:47

bune

laura_n 1

04.02.2013, 15:40

buneee

mamaieelena 1

04.02.2013, 16:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune