Tiramisu Ice Cake

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2009 | 8272 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele fierbinti...

Multumesc Alinei pentru reteta,oriunde s-ar afla.Daca n-ar fi fost prajiturica asta as fi ramas doar cu dusul rece...:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Ice Cake:

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.

Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii.


Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.


Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu Ice Cake-0
Tiramisu Ice Cake-1
Tiramisu Ice Cake-2

COMENTARII (7)

Miha

Miha 1

01.09.2009, 14:14

Langa o ceasca de cafea e de-a dreptul senzationala.

Constelatialeu

Constelatialeu 1

13.05.2013, 16:22

Cred ca merge si dupa ploaie....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!