Tiramisu Ice Cake

de Miha in Dulciuri, 3 Mai 2009 | 10440 vizualizari

 

O prajitura pentru zilele fierbinti... Desi nu este Tiramisu reţetă originală, este o varianta extrem de racoritoare si buna!Multumesc Alinei pentru reteta,oriunde s-ar afla.Daca n-ar fi fost prajiturica asta as fi ramas doar cu dusul rece...:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 g mascarpone
  • 115 g zahar pudra
  • 6 linguri coniac
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca batuta usor
  • 2 linguri cafea macinata
  • 200 g piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Ice Cake:

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara.

Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza cu conic (daca doriti puteti pune si 85g zahar). Se inmoaie rapid piscoturile in cafea (exact ca la Tiramisu, reţetă originală)si se aseaza pe fundul si pe peretii tavii


Un sfat: nu puneti piscoturi decat pe lateralele mari ale tavii, altfel capetele o sa fie doar piscot.


Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul si coniacul, apoi se adauga ciocolata si frisca. Crema se toarna in tava peste piscoturi si se acopera cu un alt strat de piscoturi. Se da la congelator si se scoate cam cu 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu Ice Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

01.09.2009, 14:14

Langa o ceasca de cafea e de-a dreptul senzationala.

Constelatialeu 1

13.05.2013, 16:22

Cred ca merge si dupa ploaie....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata