Tiramisu reţetă adaptata

de kamy in Prajituri, 16 Feb 2011 | 7022 vizualizari

 

Am incercat sa nu ma abat prea mult de la Tiramisu reţetă originală, insa am adus ceva modificari in varianta mea ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi(4 folii)
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic gelatina transparenta dr.otker
  • 50 ml liquore amaretto
  • esenta rom,vanilie,migdale(daca nu aveti liquore)
  • 300 ml cafea expresso fara zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.

Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos in sus cu o ling.,adaugam gelatina rece(dar aveti grija sa nu apuce sa se inchege)amestecand usor pana se omogenizeaza.

Intr-o forma dreptunghiulara se pune un rand de piscoturi inmuiate-n cafea,peste, jumate din crema,iara piscoturi inmuiate si crema.Se da la rece cateva ore iar inainte sa o servim pudram deasupra,cacao.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

piscoturile numai le treceti foarte repede prin cafea...daca le lasati mai mult ca se inmoaie prea tare

2

eu de data asta am pus deasupra 2 randuri de piscoturi,la cererea expresa a Sabinei

3

ar fi bine daca ati avea liquore amaretto,care este un ingredient care nu lipseste din reteta originala

4

se poate face si fara gelatina,dar mie imi place mai mult cu...e mai ...ferma crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

kamy 1

17.02.2011, 19:28

cris....am 4 mari si 3 pui cand am cumparat casa,am avut 1,dar f multi oameni isi arunca animalele pe acolo,ca-i la drum asa am ajuns la atatia...de mila vb lui nicu...mai bine cresteam un porc

mirela0911 1

17.02.2011, 22:33

ce bunatate ai facut

kamy 1

17.02.2011, 22:38

mirela...parca nici gustul nu mi-l mai aduc aminte

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Yafa