Tiramisu reţetă adaptata

de Ina in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 6004 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata
O alta varianta a retetei de tiramisu....

 

INGREDIENTE

  • un pachet  de piscoturi
  • un pachet crema vanilie Dr.O'etker -  la rece
  • un pachet praf de frisca 
  • 600 ml. lapte rece
  • 5 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g crema mascarpone
  • cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
  • 80 ml. Whisky
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

  Tiramisu reţetă adaptata

Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca ,  laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam  crema  mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in continuare. 

  Separat preparam cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 50 ml. Whiskey.

  Inmuiem piscoturile in amestecul de cafea cu Whiskey si le ordonam soldateste pe un platou. Intindem un strat de crema peste stratul de piscoturi, apoi revenim cu un strat de piscoturi inmuiate-n cafea si acoperim totul cu crema . 

  Decoram cu pudra de cacao si servim dupa ce tinem prajitura cateva ore la rece. 

  Eu am folosit si topping de tiramisu.

TIPS-URI

1

Trecerea prin cafea trebuie sa fie rapida, intrucat piscoturile absorb lichidul foarte repede si risti sa nu-si mai pastreze forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

germiniasi 1

22.07.2011, 18:24

pai tiramisu original si cel mai bun se face simplu
4 oua se separa albus de galbenus
4 linguri de zahar se amesteca cu galbenus
albusul se bate spuma
se amesteca crema de galbenus cu mascarpone f.bine
dupa aceia crema rezultala din galbenus,mascarpone si zahar se amesteca cu spuma de albus de preferat cu un tel sa ramana aerata.
dupa se procedeaza exact cum ai spus dar numai caco sau bucati de ciocolata deasupra. mai simplu, mai curat si mai bun.
cred

Ina 1

22.07.2011, 22:57

contul asta l-ai facut pentru a da lectii? ) Sa stii ca e mai distractiv sa pui retetele in pagina ta, iar noi sa preluam de acolo ce credem ca e bun. Nicidecum sa-ti dam lectii . Si inca ceva: nu exista " tiramisu original " , iar daca sustii ceva initial, nu te contrazice la final Ori esti sigura, ori doar crezi

Mitinita 1

20.08.2011, 16:44

Ina,am avut si eu pe cineva care si-a facut cont numai ca sa comenteze , eu cred ca nu mai am nici de unde linge farfuria

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Auras