Tiramisu reţetă adaptata

de Ina in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 3668 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata
O alta varianta a retetei de tiramisu....

 

INGREDIENTE

  • un pachet  de piscoturi
  • un pachet crema vanilie Dr.O'etker -  la rece
  • un pachet praf de frisca 
  • 600 ml. lapte rece
  • 5 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 g crema mascarpone
  • cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
  • 80 ml. Whisky
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata


Crema : Intr-un bol amestecam praful de crema de vanilie de la Dr. O'etker cu praful de frisca , laptele si zaharul. Mixam totul energic, pana obtinem o crema ferma. Adaugam crema mascarpone , o fiola de vanilie si mixam in continuare.


Separat preparam cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 50 ml. Whiskey.


Inmuiem piscoturile in amestecul de cafea cu Whiskey si le ordonam soldateste pe un platou. Intindem un strat de crema peste stratul de piscoturi, apoi revenim cu un strat de piscoturi inmuiate-n cafea si acoperim totul cu crema .


Decoram cu pudra de cacao si servim dupa ce tinem prajitura cateva ore la rece.


Eu am folosit si topping de tiramisu.

 

TIPS-URI

1

Trecerea prin cafea trebuie sa fie rapida, intrucat piscoturile absorb lichidul foarte repede si risti sa nu-si mai pastreze forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

germiniasi 1

22.07.2011, 18:24

pai tiramisu original si cel mai bun se face simplu
4 oua se separa albus de galbenus
4 linguri de zahar se amesteca cu galbenus
albusul se bate spuma
se amesteca crema de galbenus cu mascarpone f.bine
dupa aceia crema rezultala din galbenus,mascarpone si zahar se amesteca cu spuma de albus de preferat cu un tel sa ramana aerata.
dupa se procedeaza exact cum ai spus dar numai caco sau bucati de ciocolata deasupra. mai simplu, mai curat si mai bun.
cred

Ina 1

22.07.2011, 22:57

contul asta l-ai facut pentru a da lectii? ) Sa stii ca e mai distractiv sa pui retetele in pagina ta, iar noi sa preluam de acolo ce credem ca e bun. Nicidecum sa-ti dam lectii . Si inca ceva: nu exista " tiramisu original " , iar daca sustii ceva initial, nu te contrazice la final Ori esti sigura, ori doar crezi

-Miti- 1

20.08.2011, 16:44

Ina,am avut si eu pe cineva care si-a facut cont numai ca sa comenteze , eu cred ca nu mai am nici de unde linge farfuria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ananas